Fujifilm討論區 (23) 記得唔好買錯鏡

1001 回覆
6 Like 0 Dislike

50蚊o個個牌子好似伏伏地
你去睇評價

收货149天后追加:
頭幾次是可以的,和相機原裝電池差不多,沖電滿要四小時。現在沖電滿只要兩小時,用量只有原裝電池一半還不到。

收货49天后追加:
用過一個多月,感覺不經用,電池也就拍個200來張不到那樣子,連續拍的多話,不到一個小時就沒電了,關鍵是一會滿滿的,只要掉一格,馬上就紅色顯示電量不足,然後自動關機。還達不到原廠電池的一半使用時間。

自己決定風險喇

直接運香港都得?

我有人帶落黎畀我

報關用相機配件

香港買品勝電都唔洗100蚊一粒

送啲錢比大陸洗啦,支爆對全世界都冇好處

問題係要等 仲要分分鐘俾人扣關
計埋匯率又唔係平啲
香港買好過

自己決定風險喇

直接運香港都得?

我有人帶落黎畀我

報關用相機配件

計埋匯率又唔係平啲
香港買好過

唔該哂巴打們
想問下香港邊到有得買品勝電?我上price睇都要百幾蚊

直接運香港都得?

我有人帶落黎畀我

報關用相機配件

計埋匯率又唔係平啲
香港買好過

唔該哂巴打們

喺price搵下有間喺深水埗

我有人帶落黎畀我

報關用相機配件

計埋匯率又唔係平啲
香港買好過

唔該哂巴打們

諗住買kingma兩電一叉都係舊幾
巴打s
我遲啲去旅行而家手頭係xpro2+35.4
想入多支鏡影景入邊支好
倒轉頭入返支1855會唔會好on9

10-24 或16.4吧
巴打s
想入多支鏡影景入邊支好

有無留意 14/2.8 ?
細細支,夠利又夠廣
申利:用緊

報關用相機配件

計埋匯率又唔係平啲
香港買好過

唔該哂巴打們

諗住買kingma兩電一叉都係舊幾

深水埗嗰間係幾抵買 粒品勝W126一舊水唔洗 包一年保養 有壞一換一
諗唔到有咩原因唔喺香港買

都係fujifilm
但係菲林機
巴打s
想入多支鏡影景入邊支好

一路糾結緊喺呢兩支之間
好難揀

兩支買哂免煩惱

去旅行用zoom lens啦
巴打s
想入多支鏡影景入邊支好

一路糾結緊喺呢兩支之間
好難揀

16.4
我黎緊去旅行都諗住淨係帶呢支
巴打s
想入多支鏡影景入邊支好

一路糾結緊喺呢兩支之間
好難揀

16.4

camus👍
巴打s
想入多支鏡影景入邊支好

一路糾結緊喺呢兩支之間
好難揀

16.4

係大光圈
想對焦快狠準,點解當初要入富士
點解入xt20 又唔入xt2

話咗架啦

話咗架啦

因為人地講好 佢就中左個頭埋嚟

話咗架啦

位巴打應該係曲線幫手趕客
幫手降下溫

話咗架啦

位巴打應該係曲線幫手趕客
幫手降下溫

都可能係
不如大家都幫下手 等啲鏡唔洗賣咁貴

點解大家對對焦速度咁著迷
我以前手動都係咁影
究竟係影相定玩相機?🤔

我以前手動都係咁影
究竟係影相定玩相機?🤔

agger 手動有手動嘅樂趣

話咗架啦

做咗on9仔

話咗架啦

做咗on9仔

我以前手動都係咁影
究竟係影相定玩相機?🤔

手動鏡用peaking 有用
唔同scenario 有唔同preference
影奧運都有人用analogue添,咁以前photojournalist都係用TLR
唔只性能嘅,操作都係concern,xt20用起來冇一種好爽嘅感覺
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞