[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
好想睇悟空做千古罪人 天使千奇唔好幫佢倒轉時間
根本又係重複一樣既錯
好想睇比達收場之後大大聲屌醒悟空

係讀者變咗 唔關超事 唔好屌超
btw超好睇劇好睇
花生好睇過今話
阿樂打棒球嗰集好正
好慘 雅子老師都老啦

Btw由細扮悟空講哈咩哈咩哈 都幾似
完完全全講出左我想講既野
咪再盲撐超啦 好肉酸
打黑悟有用,呢集碎石都似係
一定係啦,悟空一定會咁諗啦
你真係ff上腦,根本人地畫咩寫咩都唔會睇,你講係就係啦
最後有鬼比悟空殺咩
啱呀,咁先要殺佢,如果魔羅肯乖小小,食完粒豆仲忍到啖氣先會放去坐監,唔係就處死,其實悟空係比個試煉佢,如果咁諗,悟空係有食腦,不過d人而家個個都盲反悟到連放生菲利比達肥布都仲可以話悟空不嬲唔玩放生流,總之唔殺就on9,中間講咩做咩點解都唔洗睇
係咪當我腦補囉
飛船又比自己開走左 菲利又斷左半身
叫佢有能力就飛走 根本就係偽善
同叫個斷腳嘅人跑100米有咩分別
慳返啖氣算 話佢地膚淺真係冇錯
係啦係啦 你啱
悟空一直都係咁嘅人黎 係我呢d讀者唔識睇
魔羅呢d大奸大惡
悟空對住d唔講理嘅人從來都唔手軟
肥布歐嗰d根本唔係叫放生 係肥布歐已經洗白左
加上撒旦都保肥布歐 唔好講到生殺大權都喺哂悟空度
你可以話悟空仁慈 但都係嗰句 當悟空知道對方嘅危險性係會危害到地球嘅宇宙/地球嘅時候從來都唔會手軟
細布歐佢有冇放生? 咪一樣打死左佢佢求閻王幫佢轉世
定你想講因為悟空唔夠打所以先唔放生?
"悟空對住d唔講理嘅人從來都唔手軟"

我唔知你係咪當當初的比達、菲利、斯路死,定係又話唔計
有悟飯後手就合理放,自己做後手就唔放得,超前面果d劇情我都覺得9,明明呢章魔羅就算唔係高水準都正常發揮,唔明點解可以屌到咁差,比先豆係試煉,悟空有用過腦先諗魔羅該唔該死,根本同菲利一樣,悟空係無變過架,係讀者變左,講多次都得,同埋超動畫真係9,超藍加20倍完全唔make sense ,全王未來篇收尾又9,宇宙生存篇中間班2打6每個都拖一集又係9,我唔係盲撐架,只係真係覺得呢章如果用一個新讀者既角度去睇係好睇,提醒下龍珠超係吸引新一代班細路睇,佢地唔會咁熟舊劇情,咪當明哥用一章致敬曬z既橋,今章其實好吸引,比達識分離術,以後所有敵人都唔會識吸收或合體,下章開始會返返去打比達菲利果時既風格,梅爾斯既人格描寫其實成功過當年既16號,因為佢同悟空既bonding 係大過16號同悟飯
但係由一開頭d人就屌做咩唔係比達收尾,成件事我睇唔到有咩原因,唔係比達收尾就大屌,而家擺明比比達收尾無人話好,轉過去屌悟空one,左,我係上面講過悟空係好既左,唔係美國班白左,我唔想重覆
悟空有無變,如果今集悟空聽到魔羅既處罰係死就立即殺死佢先係你識既悟空,我只能講你開心就好
從來左都唔係問題,膠先係問題,悟空左得黎唔會膠
最接受唔到係當年叫悟飯速戰速決
打金菲又比人陰過一次
而家竟然又犯同一個錯
維斯有講當時悟空叫悟飯速戰速決嘅說話
當然悟飯拒絕、而悟空今次係話佢知道
已經畫出腸同你講佢唔係犯同樣嘅錯
斯路佢咪叫悟飯快d落手 你又計埋係放生呀?
打金菲利一樣係打到對手趴喺度之後人地隨手一個波就爆咗地球
佢點知魔羅唔會做同樣嘅野?
佢比到機會魔羅吸地球已經係犯咗同一錯誤
你揸住呢點黎拗咪撚好笑
當年悟空已經睇住悟飯錯左一次
個人多左成十年閱歷都仲可以好似以前咁?
佢要試魔羅根本唔駛請佢食仙豆
講真魔羅就算殘血要打死jaco有幾難
如果要試 叫jaco送佢返監獄 睇佢會唔會對jaco落手咪得
話咩試魔羅根本係讀書腦補
話人腦補之前唔該自己唔好腦補先
睇呢到嘅筆戰仲好睇過呢一話…
悟空有時心軟比仙豆人食我都仲接受到
就當腦補真係想試探魔羅
魔羅反口還拖時就應該直接收佢皮而唔係仲繼續長篇大論
好心盲撐嘅人用下邏輯諗野
就算你今次拗贏又點 悟空喺超入面降智已經係人盡皆知嘅事實
以前嘅悟空係會想同強者對戰 佢亦都係仁慈又大智若愚嘅人
救比達嘅時候佢年輕 佢都有承認自己任性
但入到去斯路篇嘅悟空 已經唔係當初任性嘅悟空
佢知道唔夠打 會諗到利用悟飯去贏
去到布歐篇 佢會諗到挑撥巴比迪同布歐嘅關係
就算個仔同細杜誤會佢佢都唔會加以解釋
而係利用佢地嘅怒火從而教佢地點合體幫比達悟飯報仇

超入面嘅悟空 連kiss都唔知係咩
為左同強者打差d令宇宙消失
根本唔係當初鳥山明筆下嘅悟空黎
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞