[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
問題係悟空已經有7成實力,
你話比我聽超藍(超紅做底再變超西)既完全版
勁唔多過紅神3成
仲有之前漫畫講到紅神同比魯斯再互拼落去,宇宙可能會毀滅
擺明開頭吹大咗
或者要出超藍同極意所以弱化紅神
比達悟空係地球都係20000幾,到殺波杜利安24000,精英軍團60000,傑紐120000,菲利530000,的數字根本一直都係亂吹
金菲利好似係100兆
斯路打佢唔會留力..
可能會呢,打撒旦都留手
係咁嫁啦之前話一個元氣彈都爆得個星球
而家係咁轟都冇事
龍珠有新形態都係咁吹㗎啦
之後超藍都係俾比魯斯一下秒
之前有啲人話紅神勁過超藍,其實咁set我覺得仲好
如果再改埋紅神圍圈個設定,令佢難變啲仲好
大佬你戰鬥民族既神嚟,
唔好搞到撤亞神咁cheap好無
撤亞神>/=極意>超藍 就最好
比魯斯叫佢快啲打完去食飯呢下笑咗
升lv所需經驗值就係但係能力值唔會咁爆炸法掛
其實話比魯斯偷偷修練完升左lv 咪得
根本唔使
Jiren打極意都可以4:6波捱到持久戰
比魯斯>極意悟空根本唔出奇
hero又賣比古洛 應該又要比人弱化
mvp單挑面具超17
Jiren 超越咗破壞神
不如話破壞神有特別神力就算勁過佢都可以輕鬆俾佢毁滅
Jiren係超越自己宇宙個小丑破壞神,但比魯斯係12宇宙最強破壞神(好似係)
龍珠D戰力對比真係好難作準。

準確D講 (跟漫畫),係近戰/肉博戰超過小丑破壞神,冇計D氣,破壞神似終有破壞之力+持。

界王神夠話超藍vegetto 超過/等同Beerus,本人咁垃圾,都作唔到準。

第6宙宇大隻女kale D氣夠變態啦,初出場就禁住金菲利打,又頂到超藍拳頭。合左體都係同終極悟飯打和。 當年超1 vegetto 係禁住吸左 終極悟飯的buu 打架

我就唔信野比飯進步左,亦都唔覺得當年悟空比達勁過第6宙宇2姐妹好多
漫畫有講過,係beerus 9 up... 佢打紅髮都未認真過
Antonio Sánchez-Migallón的MrKaytos在前天(2020年10月3日),採訪日本東映動畫公司上班的法國2D動畫師Sanda老師,他透漏《龍珠超》電視動畫的訊息!

Sanda老師認為現在故事還需要再醞釀,所以他不認為短時間內會推出新的《龍珠超》電視動畫,但是未來一段時間後,它有可能再開播。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞