[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
但掉番轉諗佢狠心殺左菲利就唔會有機械菲利
咁斯路就唔會有菲利細胞
菲利有笑鳩悟空話佢可以係宇宙空間生存
悟空點會唔知?
記漏左 但都唔會改變到菲利會同星球一齊爆炸
當時就算比左氣比菲利係悟空角度佢都係會同星球一齊爆炸
所以當時佢係偽善 而唔係真係想放生佢
覺得龍珠轉做日常番睇佢哋點派膠都會幾好睇
係龍球星球爆炸都炸得死人既咩
佢講爸架吔囉個下以為殺死
係之後菲利老豆救返姐其實
咁魔羅應該分得更多先岩
"而唔係真係想放生佢" 自己腦補就咪拎出黎講
同埋你舉斯路篇個例
其實今集好明顯話你知有分別
維斯有講當時悟空嘅說話
當然悟飯拒絕、而悟空今次係話佢知道
已經畫出腸同你講佢唔係犯同樣嘅錯
放比達走又點解釋
以前動畫夠晒日常啦悟空魔童走去學車
放比達走 自己去睇番悟空點樣說服無限
當時生死權係無限手上
迪子魔童呢
魔童好簡單 魔童死=天神死=龍珠88

魔童就無印故事 武術大會打到最後
又係重傷哂 又係即時救番 當時天神就想殺左佢
都係果句 悟空又講咩說服人啦
當時菲利係講左句 "救我" 悟空先會比氣佢
之後菲利唔甘心 先用埋果D氣
悟空即刻講番句正白痴 就殺左佢
魔羅都有講"救我"
係所以咪救佢 比埋仙豆叫佢做好人
呢段都仲可以
後面仲想感化佢 就大部人都講左
~橋唔怕舊 但唔好咁肉酸
有時候我覺得換做動畫拉長左段故事
可以修正番好多
我睇Z漫畫 同動畫 係2個感受黎
其實超一開始應該換人配啦 佢依家得配到日常mode
打緊交果時配得幾差下

你一直係到放走比達呢 放走菲利呢
你睇吓make唔make sense㗎
佢話救救我咪搬開啲沙咪算
俾粒先豆佢食托柒咩
你唔係覺得食完先豆 魔羅會好乖乖豬跟銀河刑警
返去死啊
一直講z悟空係有智有謀 但超就冇智冇謀

不過算喇 係我哋心態變咗 唔係超變咗

咪講咗比仙豆係悟空想試探魔羅
就算分咗啲能量俾菲利 手又冇隻下半身又冇
醫返都殘廢啦 悟空撚知佢會俾老豆救返變機械菲咩
有撚知佢會咁不自量力返嚟報牛咩

同佢老豆去地球 最後咪又係俾悟空殺咗
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞