[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
又係悟空一個打晒
悶到
維斯諗緊乜呢 擺明預左佢細佬會去幫 預佢消失
係咪考驗黎
維斯之前明明同大神官話交比佢處理,E家又好似HEA住唔想理咁
應該有伏筆預左佢會消失一排,之後又復活
唔會啦維斯性格一向都係好幫佢想幫既人
點會見死不救啊
可能就係想考下佢品德水平 之後有得復活/成個消失都係假的
就目前嚟睇
宜家剩係得番超級龍珠有得救
但如果係咁犧牲嘅份量又太細
明知會魂飛魄散都照犧牲喺龍珠好少有
對上係16號,16號都仲話係機械人,但梅素係活生生嘅生命..
呀...仲係布歐篇柒達都係..雖然冇死得成
變身想佢服?
你睇下斯路篇,無閑叫悟空打佢一拳,佢就話斯路勁過悟空(唔記得係悟空定杜拉格斯),佢困時就知自己有幾癈啦
經過咁多年,常態都打死佢啦悟空,咁變完仲要壓低過常態,真係辛苦動畫組既人,咁既思維,唔怪得d畫咁崩,物似主人形
講真
要嚇鳩無限
變超3 已經可以嚇到佢瀨屎啦
維斯最後果句
諗起
個個都話悟空收尾悶,比達收尾就唔悶?
比達又無極意,得個深藍,力量又唔夠悟空黎,靠分離收尾就唔係龍珠啦,而家既比達真係睇唔出有咩吸引,我記得有一話比比唔斯踏住個頭,都係話要努力d,比着龍珠z,佢命都唔要去打7比唔斯啦,以前既高傲王子收尾就話好睇姐,個性剩下愛妻深切
睇布羅理劇場,比達話最大既心願已經唔係超越悟空果刻我都唔知佢仲係唔係叫比達
住家比達要做主角,佢變返奸就得,不過睇龍珠超既發展,大布做主角都唔到比達啦
睇下大布點發揮好過等住家比達發揮啦,ching
咩想佢服,『克服』呀
悟空自己話對未知嘅對手感到恐懼
所以要克服呢套感覺,而無閑就做到

變身再壓低過常態原作都有,
布歐篇悟飯變身打賊唔通又用全力咩
就算悟空打也戈嗰段都有壓低過常態
轉個講法,打自己友點都唔會出全力
所以點打都唔會叫崩壞,
只可以話係戇鳩劇情

反而漫畫悟飯無啦啦同對面嘅甘莉花過到招,
呢啲先叫戰力崩壞,
只係叫寫得比較好,劇情正路又唔戇鳩啫
樓上
下?
你on9定搞笑
用漫畫黎計對面 第6宇宙
岩岩先識變超西
用黎對悟飯係岩岩好喎
就算悟飯 無Z時期既實力
但佢都係潛飯黎
打岩岩識變超西既 兩姐妹好合理
就算合體 佢都係頂多係 最top既超2 level
女布羅利 唔合體 就可能屌打悟飯
但合左體 比家姐拉低左水平加 唔係暴走狀態
所以悟飯同佢打和 係好合理
動畫要用到超藍同 極意先打得贏
就真係戰力崩壞啦
其實好難壓低實力
超藍稍為唔小心都一野打死無限
我唔知你on9定搞笑就真

超西係變身技能,唔識唔代表廢
第六宇宙篇已經講明嘉比常態匹敵當時嘅比達常態

超二只係代表戰力升幅,咩叫超二level?
你知唔知自己講緊咩?
唔暴走之後合體拉低水平都講得出

嘉比常態同比達相近,
甘兒同卡莉花都係差唔多
絕對已經勁過布歐篇嘅悟空比達
正常情況下,佢地合體只會比布歐篇嘅比古洛更強
咁又唔係嘅,其實佢地應該慣咗控力
漫畫呢part真係崩壞 之前菲利仲要話甘兒勁卡莉花好多
冇嘅錯嘅話甘兒常態已經勁過卡莉花變超西
暴走型態隻甘兒好似仲勁過金菲
克服到要對住超藍龜波氣功,應該係想克服對死亡既恐懼姐我諗
無閑要克服未知對手既恐懼,唔講仲以為佢係撒旦,無閑打左咁耐,作戰經驗仲多過魔童,咩對手都對過啦,要恐懼,應該係動畫組要克服漫畫進度趕唔上既恐懼就真
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞