[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
反而悟空細個就好狠
2個夾份傾
其實自在極意咁撚屈
是鳩但搞掂埋魔羅
完咗龍珠超佢啦好嘛
你又知我唔係留言的本人? 個post我就係quote既
佢又講得啱,拉佢之前比佢食仙豆係咩玩法
好擔心再出龍珠超tv版時,野澤雅子仲配唔配到落去

定係其實日本已經訓練咗堆人似野澤雅子把聲去配悟空
永續落去
定係會搵新配音之類
都要搵人接班
之前龍珠超,爆氣變超西,feel到佢叫都無以前咁有力
其實我想講龍珠小站d人同上面某d巴打都睇得好膚淺
悟空以前留人條命個case同今次根本類比唔到

好似菲利咁
個星球就爆 佢又唔知菲利可以係宇宙生存
佢比能量菲利 係佢眼中比完佢佢都係同個星球一齊爆 純粹係個心好過d咁解

一到斯路篇 佢知道對方係會危害到地球 就即刻叫悟飯快d搞掂
去到布歐篇
唔好唔記得悟空由肥布歐比巴比迪控制開始佢已經察覺到肥布歐唔係好似巴比迪咁仆街
之後仲要肥布歐同撒旦fd左 悟空見證肥布歐為左撒亞比細布歐差D打死
最後先會叫佢地救肥布歐

而細布歐 悟空知道細布歐呢D係講唔到道理嘅純粹惡
即使佢想同細布歐切磋 都係狠下心殺左佢先
再祈求閻王幫佢轉世後再搵佢
悟空嘅仁慈一直以黎都係有諗過度過
唔係話知道自己實力強對方一截就唔驚對方反咬自己一口

睇左咁耐龍珠都覺得悟空係呢D人 咁我都覺得係睇得幾膚淺
如果悟空一直係咁 就唔會咁多讀者話超入面將悟空弱智化左啦
調轉頭講就算乜背後原因都唔睇,起碼每次都唔同方法放生敵人 ...
比達就由得佢走,菲利分氣俾佢,斯路送仙豆,布歐就想佢轉生 ... 你齋睇都唔會覺得重覆先,今次就擺明同斯路個段勁似 ...
叫兆 嗰個第一次出場真係型到出水
其實呢個look先最合理,純粹常態但俾人知用緊極意銀髮就真係變咗變身咁
我都覺
呢下悟空其實應該要識諗
悟空都體驗過自己同比達俾隻羊逆轉幾次
隻羊仲要多特別能力
魔力呢樣野都係今輯先有
就算有極意功,點知山羊仲有甚麼特殊能力未出
直接殺左佢等佢係地獄反省仲好
山羊仲要食星球除左野心,仲加上係佢本能
點諗都諗唔通放過佢呢下
今集如果講佢用完天使力鬥波俾悟空收皮完左咁就好夠
轉自twitter @DetectiveX
有人想像之後比達收場
愛德華艾力克咩
佢哋好鍾意講放過菲利
但又唔諗大杜未來嘅機械菲係邊個殺死
跟本超除咗改弱悟空智力
大把嘢都都改寫到或者到on99啦
波特拉耳環改做1粒鐘
悟空連kiss都唔知係乜
一個第7宇宙最強嘅一話因為疏忽俾粒雷射槍
都可以打穿個心口
tv俾個賊仔用手槍射中都可以擦傷手
真係笑撚大我個口
俾人打到豬閪都淨係吐口水 嘔滴血都冇
黑悟空唔夠打又時光機走唔夠打又時光機走
啲盲撐撚都幾好笑 唔好怪超 覺得超冇問題

btw超好睇劇好睇
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞