[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
同一個劇情不停咁loop不如拎返鳥叔畫果啲舊嘢嚟睇
一定唔會
斯路身上太多斑點,佢咁懶點會想畫
白髮model個意念其實幾勁,唔似得超西死谷爛谷
但今次都可以比悟空玩到咁柒就真係算把啦
啱啱出極意嗰陣以為係一種境界,姐係常態/超西都可以令身體自己攻擊防禦,類似一種融入於自身嘅提昇,點知又係一種變身。
與其話變身,不如話係技能,有形容過極意係神之技。正如你會話界王拳係變身定技能
而家都唔鳥山明畫
而家個豐太郎都狂用網紙。
唔好太在意邏輯了睇龍珠
咁會開心好多
其實魔羅應該描寫多d佢既魔力同技能仲好啦
維斯同比魯斯用都唔係變身
係落到悟空度強行將佢變左做一種變身
極意唔變白髮嗰mode最型
啲畫勁好多,細個睇慣咗唔覺佢咁勁
又幾難,超神一開頭夠吹到好巴閉,結果呢
超神原意都係唔似得超西死谷爛谷
悟空係唔係識用破壞
到時咪又諗下啲古怪野封印神既力量又苦戰
跟本z悟空就係領袖 有智慧嘅 睇住佢變大

係超唔知做乜鳩將悟空啲智力變到弱智咁
係制作組捉撚住悟空救過菲利呢下 而要佢做左膠大愛撚

由七龍珠到z 劇場版 你可以唔當正史唔計
悟空對邊個boss仁慈到咁on99
起碼z劇場版悟空智力都同正史一樣

依家睇下超 就圍撩交打 思想又弱撚智

斯路自爆瞬移前對悟飯講個啲嘢 教兩個細路同魔童
臨走前講個啲嘢 真係睇到佢好撚成熟
你唔屌佢放過比達?唔屌佢放過菲利?唔屌佢比仙豆斯路?
悟空從來都係咁,只要認為控制到對手就唔會趕盡殺絕
第一日睇龍珠?
同埋你舉斯路篇個例
其實今集好明顯話你知有分別
維斯有講當時悟空嘅說話
當然悟飯拒絕、而悟空今次係話佢知道
已經畫出腸同你講佢唔係犯同樣嘅錯
盲撐撚不願面對
東映俾屎你食就照食
我帶出就唔係屌佢放過邊個 係屌佢制作組將悟空變on9
第一日睇龍珠 笑死
講到Z果時悟空無放過人咁ZZZ Z果時放過比達、菲利,比仙豆斯路全部都係鳥山諗,你有無屌鳥山,要屌都係屌悟空左膠,而唔係屌超
唔怪得之上面ching都話廢事同你嘈
係喇係喇 悟空死左膠 超好睇劇好睇
Z果時悟空放過比達同菲利,比仙豆斯路甚至幫肥布歐生活,叫純粹布歐投胎,呢d位你地又唔屌,一到超就屌,總之超就係原罪。

其實悟空放生窮兇極惡既人已有先例,幾時產生錯覺悟空鐘意致人於死地。

前幾話魔童先話悟空一直無變,最新一話已經驗正左,的確係無變。

並唔係去到龍珠超突然變弱智左膠,而係一直都係,但就係因為咁先會有魔童比達魔人布歐這些昔日反派變成自己人。

唔知當年悟空放生比達果陣又有無咁多人罵呢?

或者變既唔係悟空,而係讀者。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞