[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
17號已成condom
個feel好似
我讚成呀,所以我一直講既問題係d人話想比達收尾會好睇過悟空收尾,我睇唔到如果係上幾期用分離收尾會好睇,我覺得悟空爆極意可觀性點都會高d,同埋梅自我犧牲場戲都係因為悟空先有,我係用可觀性去評價,不過d人盲話因為比達無威過就要威下就會好睇
我肯定如果係比達用分離收尾會更多人屌鬼,因為無杻轉,龍珠打boss不嬲都要不停扭橋
今集睇到尾好sad,有比達自爆嗰種感覺
其實成套超個戰力都崩哂
冇討論空間,都係為左出下game出下模型個啲周邊
兩睇嘅
正正就係因為以前通漲得過份先會搞到戰力易崩
跟本只要以前啲數字唔好吹太大其實就冇事
超西50倍已經太過份 搞到其他人變哂地底泥
唔知最後邊個尾刀,到底仲有無下一篇

破壞神lv一出個陣,用手指彈一彈超3悟空就重傷,用手拍一拍直情暈撚埋
用番依個概念去睇,就知除左悟空比達之外,其他人係力之大會無比人打死都算係咁
神lv根本一下已經可以打死超三以下既人
嗰陣時劇場版根本講到超神係另外一樣嚟,好似自在極意咁,
唔係以前咁用死力打到開山爆石,打到好慳力
結果超神比啲死力人例如布仔打到仆街
之後出多樣自在極意出嚟
但龍珠一世已經打爆月球
點都崩
破壞神食花生累死天使
變超西係將啲氣集中喺背脊啊
套野一早上哂神檯,作故仔班友都知求其鳩作你班fans都係照睇架啦

成套龍珠超根本就唔應該討論劇情好唔好合唔合理,都係拖長個故黎出公仔出game賺錢姐我而家都係有得睇就算數,佢做咩咪睇咩
佢話悟空練成嘅話乜撚都打得贏

之後仲點寫
我睇睇下都差d 唔記得左無我極境本身最屈機就係識自動避

而家變左純粹勁d 既變身
悟空練成左咪拋離柒達幾條街, 柒達又好似話唔會練自在極意, 咁仲點追悟空, 唔通變超藍三
次撚次都咁講架啦
超2悟飯果陣
悟空同佢講 你已經最強架啦
無人夠你打
到布歐篇
丹布拿都唔夠打
再到瘦布
悟空又話潛飯 你已經最強
無人夠佢打
最後咪又比悟天格斯布 屌打
係咪完呢個故就全卷完
但單行本側面D公仔好似未畫完喎
算啦
當佢gt時期
已經放棄左武術 專心學術
都解得通既
佢金菲果期 廢到連超西都話唔知變唔變到
一日都係佢老母芝芝累事, 悟飯咁好揪洗乜一定讀書做學者,做其他職業一樣都搵到錢la
所以第一套劇場版睇到佢想轉變,
唔想吓吓爆星球,所以整咗個神境界出嚟,
超3一嘢爆界王星但比破壞神輕輕一彈就收皮
但結果最後神境界都係變咗力量變身
而家自在極意都好似變到咁
打啲神咪得
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞