[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
「銀河巡警孫悟空」開頭7頁
悟空領悟梅素又教會自己一件重要的事:我不是一個人在戰鬥,有比達、天迪幫忙,最後梅素捨命(聽到這裡積哥終於確定梅素死了)...但這些都不是為了我,是為這個宇宙...
悟空沒發怒,問積哥為何當銀河巡警(維斯察覺悟空能控制感情了),積哥說為守護銀河和平還有最帥的制服,悟空說對啊梅素也是這樣(不,後半句不會的)
魔羅不懂梅索用了什麼招,也不知梅素去哪兒了,悟空說梅素已經不存在了,把你打倒是我的任務,我來繼承梅素的意志
台灣唔係比古咩
但我覺得龍珠 ”嬲”先好睇

比路斯打莊子,比達嬲到超越悟空

唔通比路斯打完芝芝
悟空控制到情緒冷靜咁講:雖然唔知你做咩打我老婆,但你打佢,我就要打低你
但極意個設定好似唔太適合嬲啫
極意唔岩龍珠個設定tim

本人麻麻地極意

有時覺得悟空學下新招好過有新型態
yes,玩下瞬移嗰啲咪幾好
轉髮色除左出新figure賣錢都諗唔到有咩用
讀家視覺上轉型態其實都係咁打姐
你話大力左咪大力左,快左咪快左
其實布洛尼唔係入咗正傳啦咩
漫畫好似都係唔見有提佢咁
其實動畫打斯路果陣好正
有好多招
紅神我覺得都ok,算新境界,去到超藍就多咗
有,好似得一格咁大把
以前係自身突破

而家好似求其塞個型態比佢

之後無敵咁
其實意極明明自係隨意攻擊防衛,唔需思考,但整整下就變成型態
同水樹日扑夜扑緊
幾時會再出動畫?崩崩地都好,當笑話睇好過無
起碼漫畫完左呢章先
應該夠料出啦,跟上一輯經驗一定重制左TV版博羅蓮再加依篇就有二篇!我估仲有最後一篇會動畫漫畫同步完!
山羊同實習天使味新角色,比達都叫有新招
其實我覺得老羊版魔羅幾型,如果出figure有啲興趣
一開頭明明諗住係玩神力魔力玩魔攻
點知之後都係正常戰鬥
係,講真有啲失望,原本以為今集有啲突破尤其係摩羅感應到悟空search 佢啲氣嗰下真係幾震憾
屌佢老母大波蓮咪撚重制
直接播劇場版叫人買碟乜都好
當年好天真以為係另一種形式播神與神,點知出啲屎畫俾人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞