[漫] 龍珠-超 Dragon Ball Super 集中討論 (5)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
破壞神可以出手都好似唔等於天使可以出手
不過悟空有咁醒諗咁多野就好
最怕又係on99話咩見到咁強既對手殺左好可惜啊,要對方用自己實力再打過啲on9橋段
睇咩架你?
人地講到明係閃避到魔羅吸唔到
你講兆?
之前魔羅已經捉住咗兆既悟空,吸咗少少放咗佢無再吸落去,
之後再捉住佢都無吸到,剩係同佢打拳腳交
極意都唔知乜撚嘢嚟,身體自己識避,但能量無理由提升到,
人地力量大過你,一嘢放大技都一樣收皮
但而家極意好似力量都提升埋
力量應該有提升嘅
之前超藍成日都打唔入吉連
但極意mode打到佢吐水
今集一拳打到魔羅殘廢咁濟
佢個銀髮有講埋身體自己會有反應令攻擊對對方最有效
姐係D武俠片打人關節打人弱點咁嘅意思
但點解出波都勁左
咁我放大招,力量有差距既話你無得避照理都係死
如果老龜有極意對菲利放大波,照理老龜一樣死
身體自己知道個波點出會最有攻擊力 好似係
你睇返極意打吉連佢D波都係打穿吉連個波 唔係夾硬推贏

算啦 我都已經唔識幫超兜 唔兜了
其實有新型態力量咗係好正常啫,我又唔覺得需要刻意講
你諗下吉連本身出個大波諗住完場
悟空一變白髮即係hi一下個波就消失埋
點會無加強力量啊
第45話,講魔羅吸收能量,係唔需要有指定目標同距離,喺那美星內佢都吸到。咁其實關速度咩事?就算自在極意幾快都好,作者都冇解釋到點解會吸唔到。
悟空閃避到佢既吸收,魔羅話根本唔需要再吸啦而家已經,重睇啦

比埋圖你

唔好成日屈作者,明明係你自己睇唔到
悟空死點駁番去z個尾
咁45話,魔羅唔駛向住比達同悟空都吸到喎,根本係後加條件,等佢冇得屈機點都吸到
一開頭就避到,之後魔羅已經適應咗兆既速度,
捉到佢都無吸/或無吸曬,貓捉老鼠同佢打拳腳交,
等到贏咗拳腳交之後先吸

魔羅根本一值有機會吸,但撚緊狗無吸到

係,之前可以遠距離唔掂人唔駛指方向都試過吸到,
直接掂人肉體吸又試過
直接吸比達放既波又試過
之前直情寫到剩係企係娜美星能量都會慢慢消失覺得呼吸困難,
梅素話唔掂要即刻坐飛船走
應該係佢feel到你既氣就吸到
比魯斯見到銀髮悟空唔算太驚訝純粹話佢做得好,係唔係代表比魯斯勁過銀髮悟空?
左膠到幾時
悟空成撚日扮好日害死身邊啲人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞