可不可以,讓我再選擇多一次 [愛情/甜]

383 回覆
61 Like 2 Dislike
三萬蚊
琳琳渣都無
第三十三章 誤會

第二朝起身,阿程就收到琳琳嘅message

「原來你一直都喺度玩緊我感情。」

「我憎死你,以後都唔好再揾我。」

阿程睇完之後都未覆得切,亦唔知佢阿哥同佢講咗啲乜,就已經俾琳琳block咗

「佢到底同佢講咗啲乜野會令佢話我玩佢感情,仲要連解釋嘅機會都唔俾我就block咗我...點搞啊...」

阿程重新睇過佢琴晚所講嘅嘢,發現佢阿哥應該係delete咗佢地之間嘅message,剩低「你唔好再玩琳琳感情,我警告你」同埋「係又點?」,之後再攞俾琳琳睇令佢信以為真...

但問題係,我都俾佢block咗,我應該點樣解釋返俾佢聽?呢個時候,阿程諗到佢個新嘅IG account可以大派用場,不過希望琳琳會睇佢嘅message

阿晴將佢地嘅對話一字不漏咁cap低,然後send俾琳琳

「呢個先係琴日對話嘅真相,希望你相信我而唔係佢...」

其實經過咗幾個月嘅相處,上次喺戲院同埋地鐵站發生嘅事,琳琳對阿程嘅感覺越黎越強烈,但佢無打算同阿程講。因為佢知道自己根本配唔上阿程...

「...」琳琳睇到阿程send俾佢嘅對話之後,心情突然之間變得好矛盾。開心係因為佢知道阿程無玩佢感情,原來只係一場誤會。唔開心係因為佢唔明白點解阿哥要咁做,點解要咁樣去誣蔑阿程...

「你俾個機會我同你解釋清楚好唔好?件事並唔係你諗咁樣㗎...今日放學太古地鐵站等?」

「ok」

睇完段對話之後,琳琳去質問佢阿哥

「我已經知道哂你地琴日講嘅嘢,點解要咁做?」

「咩點解啫,我一直以來都係咁㗎啦。我問你就真,你咁著緊佢做咩啫?你成日護住哂佢,中意人㗎?」

俾人講中咗嘅琳琳無出聲

「我而家問你,你要揀嗰條友定揀我。如果你係要揀佢嘅就以後都唔好再揾我。」

琳琳陷入一個兩難嘅局面,一個係照顧咗自已好多年嘅哥哥,而另一個係自己重視嘅人。到底邊個重要啲琳琳都唔知道

「我夠鐘返學,唔同你講」琳琳講完轉身就走。

雖然琳琳覺得自己好似未揀到邊一個重要啲,但其實由佢要諗嗰一下,佢阿哥就已經知道佢輸咗俾阿程,只係琳琳無講出口。
第三十四章 表白

放學之後琳琳同阿程喺地鐵站度相見

阿程知道自己都有錯,因為自己無聽到琳琳講唔好理琴日嘅message,所以佢決定買啲嘢送俾琳琳賠罪。

佢行到銅鑼灣嘅一間專門賣本地designer設計飾物嘅舖頭,買咗條手鏈俾琳琳。雖然唔係啲咩貴野,只係就咁一條普通嘅手鏈有個細細地嘅love字喺上面。

阿程本身就唔係太中意女仔帶耳環,所以佢考慮範圍入邊係得手鏈/頸鏈。而佢睇得中嘅款式又唔係太多,所以先揀咗呢款,而唔係話想表達啲乜。

阿程其實唔係唔中意琳琳,只不過佢本身有女朋,而琳琳喺佢心目中同自己差太遠,覺得琳琳唔會睇得上自己,所以從來都無諗過要表白。

「送俾你㗎,對唔住我琴日唔應該咁唔聽話走咗去覆佢...」一見到琳琳阿程就送咗條手鏈俾佢

「唔緊要啦,唔講都講咗,不過多謝你好靚啊條手鏈」琳琳留意到條手鏈入面嘅love字,佢估唔到阿程會咁直接

「係呢,你阿哥今朝同你講咗啲咩,令到你會咁嬲?」阿程好奇咁問琳琳

「佢話你一直都喺度玩我感情,仲show埋你地嘅對話俾我睇...」

「乜你真係覺得我玩你感情咩?我一直以來為你做嘅嘢,你真係覺得我似喺度玩你感情?」阿程不解咁問返琳琳

「如果我真係覺得你玩我感情嘅話,我就唔會揀咗你而唔係佢啦...」琳琳越講越細聲

「揀咗我而唔係佢?」

「我阿哥今朝迫我喺你同佢之間二揀一啊...」呢個時候嘅琳琳塊面紅到無得再紅

「吓?你竟然揀咗我?」知道咗呢個答案嘅阿程有啲驚訝但同時間又好興奮,因為佢知道琳琳竟然揀咗自己而唔係一直照顧咗佢咁耐嘅阿哥。

「係啊,我揀咗你啊,鬼叫我中意我咩!」琳琳喺呢個時候竟然提高聲浪向阿程表白

「咪玩啦,你點會中意我啊」阿程被琳琳突如其來嘅表白嚇到佢唔知點俾反應佢好,只係識得揾藉口黎解釋呢個唔可能嘅事實。

「我講下笑咗,你唔好咁易信我講野啦傻仔」琳琳見到阿程咁樣覆佢之後,心入面明顯有啲失望,但為個場面唔好尷尬落去,琳琳唯有咁樣自圓其說。

阿程聽到琳琳咁講,個人都冷靜返落黎。諗深一層,都啱嘅,琳琳一直咁多人追,又品學兼優又靚女,邊會睇得上自己。單單係成績已經差十萬九千里。

其實兩個人都互相中意大家。但自己一直覺得對方唔會中意對方而無講出口。愛情嘅威力就係在於可以令一個人為對方赴湯蹈火,放棄自己擁有嘅一切而在所不惜。

補圖
第三十四章 表白

放學之後琳琳同阿程喺地鐵站度相見

阿程知道自己都有錯,因為自己無聽到琳琳講唔好理琴日嘅message,所以佢決定買啲嘢送俾琳琳賠罪。

佢行到銅鑼灣嘅一間專門賣本地designer設計飾物嘅舖頭,買咗條手鏈俾琳琳。雖然唔係啲咩貴野,只係就咁一條普通嘅手鏈有個細細地嘅love字喺上面。

阿程本身就唔係太中意女仔帶耳環,所以佢考慮範圍入邊係得手鏈/頸鏈。而佢睇得中嘅款式又唔係太多,所以先揀咗呢款,而唔係話想表達啲乜。

阿程其實唔係唔中意琳琳,只不過佢本身有女朋,而琳琳喺佢心目中同自己差太遠,覺得琳琳唔會睇得上自己,所以從來都無諗過要表白。

「送俾你㗎,對唔住我琴日唔應該咁唔聽話走咗去覆佢...」一見到琳琳阿程就送咗條手鏈俾佢

「唔緊要啦,唔講都講咗,不過多謝你好靚啊條手鏈」琳琳留意到條手鏈入面嘅love字,佢估唔到阿程會咁直接

「係呢,你阿哥今朝同你講咗啲咩,令到你會咁嬲?」阿程好奇咁問琳琳

「佢話你一直都喺度玩我感情,仲show埋你地嘅對話俾我睇...」

「乜你真係覺得我玩你感情咩?我一直以來為你做嘅嘢,你真係覺得我似喺度玩你感情?」阿程不解咁問返琳琳

「如果我真係覺得你玩我感情嘅話,我就唔會揀咗你而唔係佢啦...」琳琳越講越細聲

「揀咗我而唔係佢?」

「我阿哥今朝迫我喺你同佢之間二揀一啊...」呢個時候嘅琳琳塊面紅到無得再紅

「吓?你竟然揀咗我?」知道咗呢個答案嘅阿程有啲驚訝但同時間又好興奮,因為佢知道琳琳竟然揀咗自己而唔係一直照顧咗佢咁耐嘅阿哥。

「係啊,我揀咗你啊,鬼叫我中意咩!」琳琳喺呢個時候竟然提高聲浪向阿程表白

「咪玩啦,你點會中意我啊」阿程被琳琳突如其來嘅表白嚇到佢唔知點俾反應佢好,只係識得揾藉口黎解釋呢個唔可能嘅事實。

「我講下笑咗,你唔好咁易信我講野啦傻仔」琳琳見到阿程咁樣覆佢之後,心入面明顯有啲失望,但為個場面唔好尷尬落去,琳琳唯有咁樣自圓其說。

阿程聽到琳琳咁講,個人都冷靜返落黎。諗深一層,都啱嘅,琳琳一直咁多人追,又品學兼優又靚女,邊會睇得上自己。單單係成績已經差十萬九千里。

其實兩個人都互相中意大家。但自己一直覺得對方唔會中意對方而無講出口。愛情嘅威力就係在於可以令一個人為對方赴湯蹈火,放棄自己擁有嘅一切而在所不惜。
樓豬無proofread,sorry
加油 樓主
第三十五章 認證

一如既往,阿程都係會送琳琳返屋企。

兩個人拖住手,慢慢行返去琳琳屋企。

過紅綠燈嗰陣,阿程見週圍無乜人,就偷偷地攬住琳琳。

琳琳並無作出任何反抗,只係用兩隻手攬返住阿程。原來同中意嘅人抱,係呢一種感覺,琳琳終於感受到呢一種俾中意嘅人抱住嘅安全感。有得揀嘅話,琳琳希望呢一個動作可以維持一世,咁佢就唔使再擔心任何野

「行啦,綠燈啦。」琳琳提阿程

「嗯」阿程先肯放低手,慢慢繼續行返返去

呢一段路行得比以往更加靜,可能係因為啱啱嗰一攬,令二人都陷入沉思之中,諗緊而家嘅佢地到底係咩關係。

好快佢地就行到去琳琳屋企樓下,雖然兩個人都唔想咁快講再見,但有啲事,要完嘅始終都係要完。

「我返上去啦,下次見啦,byebye」

琳琳正準備轉身走嗰陣時,阿程叫停咗佢「等等先」

唔知邊個俾咗勇氣佢,阿程做出咗佢一生人入面最大膽嘅決定,錫咗落去。琳琳無逃避,反而攬實阿程繼續錫落去。

同上一次唔同,呢個唔係一個意外,而係兩個人對彼此之間感覺嘅認證。兩個一直唔敢用口講出心底嘅說話,如今佢地用自己嘅行到表達出黎。呢個kiss佢地錫咗好耐,但無濕吻嗰一種嘅激情,都無脷疊脷嘅口水交換。有嘅只係佢地兩個藏於心底嘅感情。

大家都感受到大家嘅氣息,脈搏嘅起跳。

因為只有喺呢一刻,佢先感受到自己係真真正正咁擁有咗阿程。

而對刻阿程黎講,琳琳無回避對佢黎講已經係最好嘅回應,或者喺呢一刻佢地的確唔係情侶,但對佢黎講已經唔重要。

最纏綿那些歌 以後也會歸於你我
將要面世 良辰美事 都先行和你浪漫留座

https://youtu.be/h6FHYTiUlbQ
樓豬正式宣佈倉底冇晒貨
今晚有幾多文出,就睇我寫到幾多
唔清楚啦我就
可能咩都無做呢
我叫夏樹…
樓豬無睇過頭D?
無認真睇過
但知道啲memes
三萬過夜嗰啲
三萬蚊 過夜呀
等三十六章 矛盾

愛情嘅故事路上又點會只係得開心同甜蜜嘅事發生,爭執可以話係每一對情侶之間必然會發生嘅事。而阿程同琳琳都唔例外。

一個女仔,明知自己中意嘅男仔都中意自己,又點會肯做佢嘅後備。名份呢樣野,從來對女仔黎講都係好重要。可能公開地向其他女仔宣示呢個男仔係屬於自己嘅哂命程度,唔會低得過你攞住個名牌手袋出街嘅滿足感。

不過喺阿程有女朋友嘅情況之下,好明顯佢地係唔可以公開,甚至出街都要怕俾熟人撞到佢地俾人知。試問又有邊一個女仔可以接受到咁樣嘅情況?所以琳琳就開始會問阿程會唔會同Kristy分手,又或者問阿程佢中意邊個多啲。

「其實呢,你中意我多啲定你女朋友多啲?」琳琳試探性咁樣問阿程

「呃...女朋友掛?」其實阿程內心入面真係唔識揀。一邊係一直都對佢好好嘅女朋友,而另一邊係佢中意咗好耐嘅女仔。其實如果單單只係講感覺,阿程的確係中意琳琳多啲。但佢唔知道自己對琳琳嘅感覺係自己真係中意佢,定因為未得到過而想擁有。所以喺咁嘅情況下,阿程都係決定咗揀Kristy

「如果你同你女朋友分手,我就同你一齊呢?」琳琳再一次進攻

「...」阿程無諗過呢個問,亦唔知道琳琳到底係講緊真話,定試探緊佢。所以佢都唔知應該要點樣去答佢。

「無野啦,你當我無講過啦,叫咗你唔好咁易相信我講野㗎啦。」琳琳見到阿程遲遲未俾出答案,就發悔氣咁樣同阿程講。

琳琳同一時間亦都覺得好失落,因為自己原來喺阿程心目中唔係排喺第一位。當自己都可以為咗阿程而放棄阿哥。但阿程就唔可以為咗自放棄同女朋友一齊,咁係咪代表其實阿程唔夠愛自己?即使琳琳好想聽到阿程親口講出佢會同女朋友分手之後同佢一齊,但佢亦清楚咁樣去迫阿程係唔會有好結果。分分鐘阿程放棄嘅係自己...

阿程份人的確係好自私,凡事都只係為自己諗。因為怕同琳琳一齊之後會有轉變,而唔敢踏出第一步。但愛情入面,唔係從來都要去搏先有咩?唔夢想又邊得黎夢想成真呢?但懦弱嘅佢因為唔想令自己有機會受傷而拖住兩個女仔。又或者其實佢一直以來愛嘅都係自己,佢享受呢一種俾人愛嘅感覺,唔想失去其中一邊,所以就拖住兩邊,希望同時可以擁有兩個人。

「做咩啊?你唔開心?」阿程察覺到琳琳面上表現出不悅

「無野,你唔好理我。」琳琳冷淡咁覆返佢

「講俾我聽啦,做咩事啊?」阿程嘗試去氹返琳琳

「你唔明㗎啦,你根本就俾唔到我想要嘅野我。」琳琳同返阿程講。

其實琳琳心入面想要嘅野好簡單,唔係咩鑽石戒指,唔係2000尺嘅大屋。而係阿程俾佢嘅一個名份,一個承諾。琳琳都知道自己咁樣搶人男朋友係唔啱但對琳琳黎講,阿程就係嗰一個將佢喺水深火熱之中拯救出黎嘅人。佢都好矛盾其實自己係應該要為自己嘅幸福爭取,定係還返個男朋俾人...

但就係偏偏一個咁簡單嘅承諾,阿程俾唔到琳琳

你想要的 我卻不能夠給你我全部
我能給的卻又不是你想要擁有的

https://youtu.be/azOIvILpIW8
Sorry琴晚無乜文
第三十七章 封鎖

琳琳諗咗好耐,佢都未決定到應該要點樣去面對呢一段感情。好似無論點樣做都係一張錯嘅決定,要爭嘅話就係搶走人地嘅男朋友,唔爭嘅話就白白將自己愛嘅人送返俾人地。自己生活中嘅唯一依靠就會喺自己身邊消失。

但琳琳一諗返起之前阿程嘅猶豫不決就覺得其實自己根本就爭唔過佢女朋友,倒不如自己退出,長痛不如短痛。

不過,要同自己心愛嘅人劃清界線,又邊會係一件容易嘅事。

「你唔好再揾我啦以後」琳琳打完呢幾件字,喺心入面猶豫咗好耐都未決定到到底send唔send出去好。最後佢都係決定把心一橫㩒咗落個發出掣。佢喺阿程覆佢之前就已經block 咗佢嘅所有野,包括IG Facebook Snapchat Whatsapp,因為佢知道自己只要睇到阿程嘅挽留,佢一定會好易就心軟。咁樣做,大概係琳琳留俾阿程最後嘅温柔

收到message嘅阿程都未搞清楚發生咩事,但就已經俾人block咗。佢嘗試用電話打俾琳琳,但琳琳一早連佢嘅電話號碼都block埋...當年發生嘅事又再一次發生過...

喺連揀都無得揀嘅情況下,阿程連解釋嘅機會都無就俾琳琳block咗。佢攤咗喺張床就諗,到底係咪自己做錯咗咩事,令到琳琳嬲咗佢,但明明琴日都仲好地地,又無發生過咩事。但其實佢唔知道自己一早做咗一個好錯嘅決定,只係自己無發現到。

面對住琳琳嘅消失,阿程只能夠自己振作,因為佢根本無人可以俾佢傾訴。呢一段感情本來就唔可以曝光,所以就算佢有任何嘅唔開心都只可以收埋喺自己嘅心底入面,又怕會俾人發現到自己嘅異常。

但阿程諗極都諗唔到,點解琳琳唔可以維持現狀,咁唔好咩?
呢兩日樓豬心情麻麻
今晚會有兩三篇
多謝你嘅鼓勵
Susan會再出現㗎
第三十八章 考試

無論阿程嘅感情生活有幾咁糜爛都好,佢都係一個學生要返學上堂。六月又係一眾學生既期待但又抗拒嘅日子。因為臨近暑假,但又要準備考試。

雖然話阿程各科嘅成績都隨住揀咗自己中意讀嘅科而有所進步,但都改變唔到阿程本身英文唔好嘅呢個缺點。

大家都知道英文並唔係話你想進步就會進步,而係需要一段長時間嘅浸淫。好明顯對英文完全一啲興趣都無嘅阿程寧願放時間入其他科都好過浪費時間喺英文身上。

不過讀書成績唔算係好出眾嘅阿程對會計呢一科反而特別有天分。明明上堂都係瞓覺又無認真聽書,但都唔會唔識

「程啊,你今次考試有無信心啊?」阿媽問阿程

「還好啦,應該唔會太差嘅我諗。」

考試好快就完咗,又到派成績表嘅時候

「今次嘅考試都考得唔錯,特別係有兩位同學嘅分數好接近,而到底係邊兩個你地一陣再自己發掘下啦。」

「Yes,80分」呢個歡呼係黎自一位犯眾憎嘅阿賢,因為佢上堂成日喺度串人。

因為阿程喺測驗入面一直都係考得唔係最好嗰個,所以大家對佢都無乜期望。但隨住第二份高分嘅人仲未出現,大家開始將呢份要高分過阿賢嘅希望放咗落阿程身上。

「咦,黑馬喎。」阿sir交份卷俾阿程嗰陣時講。

阿程好緊張咁打開自己嘅卷,見到個8字。心入面一直諗,唔好係0唔好係0。最後阿程不負眾望,攞到82分成為全班第一名。

「好波啊阿程!」喺佢身邊嘅朋友似乎仲開心過阿程,大概係因為有人高分過嗰個好黑人憎嘅阿賢。

阿程一落堂就將呢個好消息講俾父母聽,始終呢次都係佢第一次考到第一。

「叻仔喎,要繼續加油啊知唔知道啊。」

「知道啦阿爸。」

望返呢次嘅考試,阿程其實除咗會計同物理考得叫特別好之外。都可以見到佢其他科嘅成績一直進步緊。由中一差啲留班到而家已經差唔多喺中游嘅地方。雖然唔算考得特別好,但對阿程黎講已經係一個好大嘅鼓舞。
第三十九章 特別獎勵

阿程喺呢段時間入面一直都有同Susan繼續keep住聯絡,但就無再扑過嘢。

喺七月尾開始咗放暑假之後又無野做,阿程就開始心思思想扑野。

「不如下個禮拜揾日出黎見下?」阿程主動問Susan

「做咩啊?想約我扑野啊咸濕仔?」Susan一下就睇穿咗阿程心入面諗緊乜

「...係啊,咁你賞唔賞面?」俾人一下講穿咗嘅阿程見對方都咁單刀直入唯有認咗佢

「可以啊,上次扑完之後等咗你咁耐都唔見你約我,仲以為你𡁻完鬆」Susan有帶住少少揶揄嘅語氣覆返佢

「又唔係嘅,咁始終我又唔係好知你想點,咁所以咪無提出過囉...」阿程有少少尷尬咁答

「等你好耐啦,不如就聽日啦?」

「都得,你想喺邊等?」

「灣仔啦,嗰度有間百街」

阿程心諗佢果然係有玩開嘅,連邊度有時鐘酒店都咁清楚...

第二日一上到酒店阿程同Susan 就開始喺度錫,阿程隻手仲不安分咁向住Susan 心口對C cup摸

「沖涼先啦,咪咁心急啦咸濕仔」Susan一路笑一路帶住阿程去沖涼

雖然無浴缸可以浸浴,但呢一點已經降低唔同阿晴心入面嘅興奮

入到去沖涼,阿程主動去幫Susan搽沐浴露。隻手不停咁喺佢對波上面游走。Susan慢慢開始有啲興奮咁細聲叫

「嗯....嗯...」

阿程玩夠之後,Susan就好主動咁跪低幫阿程含。

Susan由一開始啜着龜頭咁含,之後慢慢越含越深,不過含到盡都仲有差唔多三分一條喺出面。點知Susan突然間開始幫阿程深喉,阿程未試過俾人深喉,俾突如其來嘅刺激搞到叫出聲

「啊....」

聽到阿程嘅叫聲之後Susan仲加快咗佢嘅速度,想吹爆阿程。阿程面對住Susan嘅攻勢開始頂唔順,仲㩒住Susan個頭幫佢郁得快啲

「差唔多射啦,快啲...」

「啊....」阿程個人一路震一路將源源不絕嘅精液射入Susan嘅口入面。Susan條脷仲喺阿程射嗰陣不停咁圍住個頭打圈,呢種感覺比起喺個西入面射更加舒服。

Susan將啲精呑咗落肚仲話「乜你射咁多㗎,好耐無扑過野?」

抹乾身嘅兩個人上到床上面繼續濕吻。阿程伸隻手指入去嗰個一早已經濕哂嘅窿入面慢慢咁指插佢。Susan可能因為佢好耐無扑過野,所以比上一次更加敏感咁叫

「兩隻手指啊...」佢更加命令阿程用兩隻手指插佢,而佢嘅手同時間都喺度幫阿程打緊飛機,巨龍都開始硬返。

知道Susan夠濕後,阿程慢慢喺個入口度用巨龍磨Susan,搞到Susan好想要

「好想要啊,快啲入啦...」Susan忍唔係叫阿程快啲去插佢。

阿程聽到之後當然順佢意,慢慢咁進入。唔知係咪太耐無屌過,感覺上好次俾上一次更加緊,阿程完全感受到佢下面嘅每一吋肉壁。好彩阿程啱啱已經射咗次,唔係嘅話實好易走火。熟習咗呢一種感覺之後,阿程開始加快抽插嘅速度。

「好緊啊...啊...你好長啊阿程...」

做到一半,佢地轉咗做狗仔式,阿程一路屌仲一路會打佢個好有肉地嘅屎忽。

「嗯...大力啲啊...」似乎Susan都係S底,聽到呢句嘅阿程就更加唔客氣,大大力咁打落去佢嘅pat pat度。喺佢圓潤嘅屁股留低一個個嘅掌
印,每一下嘅抽插都不停刺激緊Susan嘅陰道

「唔得啦,我要黎啦..」susan一路趴低喺張床但個pat pat依舊翹起方面阿程入。

最後佢地兩個同時達到高潮

完事之後,Susan好主動咁幫阿程奶返乾淨條巨龍

「你真係好勁,我之前都未試過咁舒服」Susan讚阿程

「係咪㗎,咁你以後多啲約我囉」阿程當然唔介意有個女仔肯俾佢中出啦,望住Susan個閪慢慢流返佢啲子孫出黎,特別有成就感
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞