可不可以,讓我再選擇多一次 [愛情/甜]

383 回覆
61 Like 2 Dislike
新讀者LM
懷疑係就睇落去啦
不過請勿自爆
等陣先出
我無講過係個人經歷wor
呢度叫講故台
連登唔好相認
唔想俾狗揾到
你真係知我係邊個不如whatsapp揾我
想知你係邊個
乜唔係所有香港人都會俾狗揾
第十二章 選擇

我諗咗幾日,我都未諗到到底應該要點去處呢呢段感情

答應佢?但我又唔知自己係咪中意佢,如果後尾發現唔中意嘅話,咁我咪好仆街?喺度玩人感情

拒絕佢?但如果我之後發現自己係中意佢呢?咁咪好嗟?有食唔食,罪大惡極喎?...

最後,我都係決定拖住先,反正又對我無乜壞處。

同埋,有個女朋友都好似無乜野唔好啊?又有個人每日都好關心我,好似都幾好啊?唔係咩?有邊個人唔想俾人愛

第十三章 重新遇見

雖然話乜都俾琳琳block哂,但我都會隔唔中掃IG睇下佢有無unblock我

就喺我同Kristy 開始咗兩個月之後,我突然發現佢IG unblock 咗我

「我無眼花啊嘛?佢unblock咗我?」

「我應該點做?send個message 去問下佢發生乜事?但咁會唔會好怪?」

「但我真係好想知發生乜事,我真係唔想死得咁不明不白。」

於是,我都係鼓起咗勇起去dm佢

「Hello ?」

「Hi」佢一如既往地hea覆我

不過唔緊要,有覆我其實已經好好

「你終於unblock返我啦?」

「嗯...」

「你呢兩年黎點啊?」

「還好啦,無乜特別。」

我問唔問佢點解會block我好呢?但佢想講嘅話其實係咪會講?我咁樣追問落去好似都無乜意思

最後我都係無問落去,一黎怕俾佢覺得我煩,二黎又怕知道真相...

「你有女朋友啦?見到你IG個post 」

「係啊,一齊咗一個月左右。」

喺我心目中又喺度諗,我係咪唔應該要同Kristy一齊?等我可以試下同琳琳發展?但佢unblock我又唔代表佢對我有興趣,算啦,我都係唔好諗呢啲嘢住

出奇嘅係,自從我地講返嘢之後,佢好似多咗主動會關心我又或者同我分享下關係佢嘅嘢

「你睇下momo佢幾得意!」

「乜原來你有養狗㗎?佢幾多歲?」

「係啊,我由細養到大㗎,佢係一隻鬆獅犬。」

「佢係仔定女?」

「仔黎㗎,佢個樣唔似仔咩?」

「似唔似我就唔知啦,不過我而家就知原來你中意狗公啦」

「乜你咁講野㗎!我幾時有中意狗公啊!」

「咩啊,Momo咪狗公囉」

喺呢個時候,我收到Kristy 嘅message

「不如聽日去烏溪沙睇下心型石囉?好唔好啊?」

「好啊,你中意啊,我無乜所謂。」
偷偷地再出多更
係啊,過多排會有
不過呢個男角大家都未必中意
男校生活有人想睇?
冇 男校生活好無聊
第十三章 見家長 上

「好熱啊今日,成三十幾度...」我同佢講

因為由細到大我都好容易就流汗,所以熱少少就已經會成件衫都濕哂

「我有帶電動風扇仔啊,你要唔要吹下?」

「喂好啊,估唔到你咁細心」

「攞住啦傻仔,明知自己大汗又唔帶多件衫黎,一陣實臭死我啊」

「好臭啊嘛!」我將佢抱到實,仲錫咗落去

「臭唔臭啊,話我好臭!」

「唔臭啊,仲好有安全感...」佢紅住面咁同我講

我地去到心形石嘅時候

面前一片頹垣敗瓦...

我地再上網search先發現原來幾日前俾人拆咗...

「對唔住啊,要你白行一趟...」佢向我道歉

「唔緊要啦,反正我同你去邊都開心嘅,今次無咪得佢有返先再黎影過囉」

「好啦...不如我地去食個下午茶?我有少少肚餓」

「好啊,反正我都行到攰攰地想休息下」

就係咁,我地去咗一間大快活度食咗個下午茶之後就送佢返屋企

去到佢屋企門口嘅時候正準備要同佢講bye bye嘅時候,最怕嘅事發生了...

Auntie突然之間喺門口走出黎「Hello,你就係阿程?我有聽阿女提起過你啊,麻煩晒你煩佢返屋企啊」

「erm Auntie你好啊,唔麻煩,我應該嘅送佢返黎,咁你俾佢同我出街我都應該要確保佢安全返屋企㗎嘛」

「不如留喺度食個飯?如果你唔介意嘅話」

「咁既然佢主動問我,我都好似無理由去拒絕佢,我唯有同我阿媽講聲我唔返黎食飯...」
原來第十三章重複咗,應該係第十四章先啱
你地可以多啲留言㗎,我會出多啲文
升中四了 有甜未
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞