可不可以,讓我再選擇多一次 [愛情/甜]

383 回覆
61 Like 2 Dislike
第六十章 別離

隨住社運嘅開始,琳琳可以揾到阿程嘅可能就少之又少,畢竟自己無呢個膽量可以四處陪阿程佢。佢唯一知道嘅就係六月中嗰陣阿程終於同kristy分咗手,而原因係出軌,但實際上係點,佢都唔係好清楚,阿程唔講,琳琳都唔敢問

好快就黎到七月十號,一年一度有好多人要排隊上IFC嘅日子,琳琳都好緊張自己考成點

「叮~」阿程仲返緊學嘅途中就收到琳琳嘅message,望住佢嘅成績表,全部都5以上,就知何入到想入嘅科

「恭喜哂你啊,終於唔使再擔心自己成績,一直以來嘅努力有回報」阿程同佢講

有人歡喜有人愁,阿程攞完自己嘅成績表之後反而開心唔到。雖然考得唔可以叫係差,亦足夠入到三大,但同理想嘅成績都有啲分別

夜晚食飯嗰陣老豆仲同阿程講叫佢去外國讀書,唔好返黎香港呢一個無希望嘅地方。由細到大阿程都唔敢違抗老豆嘅意思,而今次都唔例外,即使自己唔想,但都唯有聽老豆講去外國讀

「我老豆叫我下年去外國讀書喎...」阿程將呢一段message send咗俾兩個人

「決定咗啦?可唔可以唔去?」呢句message阿程亦喺兩個人嘅對話之中收到...

「sorry...」阿程無作過多解釋,但一句sorry足以形容一切

「你聽日得唔得閒?我想見你」琳琳少有地主動約阿程

第二日出到黎嘅琳琳明顯唔夠瞓,而且個人都無乜精神,連阿程都睇得出

「你還好嗎?有無事?你好似好攰咁」

「無事啊,琴日瞓得唔好啫...」琳琳瞓得唔好嘅原因,其實就係阿程...

「要唔要去休息下?開間房?」阿程呢個時候做咗個大膽嘅決定...
呢度我會盡快完咗去
之後開新故
睇黎有甜

Btw 樓豬考慮下呀程同人妻琳琳再續前緣呢個option好嗎
加速
有冇文
今日出
第六十一章 爆房

「erm...唔該要間房...」阿程有啲尷尬咁同租房嗰個講

雖然阿程唔係第一次爆房,但感覺上同呢個女仔黎係有啲奇怪,因為阿程對佢從來都無過非份之想,係連一次都無...

要同佢黎呢個咁嘅地方,感覺就好似帶咗個阿媽去club玩咁,硬係覺得怪怪地

「兩個鐘定三個鐘?」租房嗰個問佢

「呃...三個鐘啊唔該」阿程俾完錢之後,就有人難佢入房

一入房佢地就除咗鞋,間房唔算係好大,但都叫做新,無乜特別污糟嘅地方。阿程坐咗喺床邊

「你係咪要瞓啊?你唔舒服就休息一陣啦」阿程其實有啲怕,所以對腳都無放上床,只係放咗喺側邊

琳琳爬咗上床就冚被瞓,阿程望住佢瞓都無乜野好做,就喺度睇手機,睇下YouTube有乜片睇

三個鐘嘅時間話過話過,阿程見差唔多夠鐘就叫琳琳起身

「起身啦,夠鐘還返間房俾人啦」佢拍一拍琳琳

「嗯...好啦,我起身啦...」琳琳捽一捽自己隻眼

阿程其實覺得女仔啱啱瞓醒把聲係好嗲好好聽,所以佢有時候都中意叫女朋起身

無錯,原來呢個世界係真係有人爆房而又唔扑野

行行下街嘅時候佢收到Evelyn send 俾佢嘅message

「你做緊啲咩啊?」Evelyn 問佢

「無啊,我出咗街行下準備返去啦」阿程有啲心虛咁覆返佢

琳琳見到佢覆第二個女仔覆得咁開心,就有少少呷醋咁講「你理佢咪得囉,使乜理我啫」
屌呀 褲都除埋
樓豬聽日考完試出
文呢樓豬
而家寫,今日做完手術加考試
第六十二章 錯誤的開始

Evelyn 知道阿程要離開香港去外國讀書之後,雖然知道自己無能力改變呢個事實,但都嘗試過要留低阿程

「唔好走得唔得啊?為咗我...」喺starfucks嘅佢地兩個坐低咗喺度傾

「sorry...」雖然阿程心底好想留喺香港,咁就可以陪住evelyn,但佢知道自己改變唔到啲咩,佢望住Evelyn 嗰一對好似識吸走人地靈魂嘅眼沾沾雙眼通紅,令佢更加想留低

可惜嘅係,佢乜都做唔到

「咁我地唔好再浪費時間啦,我地仲有幾多個月?」Evelyn 心知琴日先講過話想社運完咗之後先開始,但係喺呢一刻,佢俾愛情沖昏咗頭腦,做咗一個唔理智嘅決定

「吓?你咩意思」阿程喺呢一刻唔係好明Evelyn講緊乜,但佢只係知道,Evelyn 捉住咗佢隻手,而呢一種感覺係之前無人俾到佢

容許我花少少時間介紹Evelyn 嘅外貌。

Evelyn個樣最突出嘅地方就係佢對眼,一對水汪汪嘅大眼睛,向人wink嘅時候就好似會吸走人哋嘅靈魂。白裏透紅嘅皮膚加上Evelyn 化妝嘅技術,足以迷到在場嘅所有人。加埋大少恰到好處嘅鼻同嘴唇。

無化妝Evelyn俾到你嘅感覺就好似你幻想中一個清純到無得再清純嘅鄰家女孩,個樣同你講佢就算做錯野都好,你都唔應該去怪佢,因為佢係無辜嘅。

化咗妝嘅Evelyn俾到一種大家閨秀嘅感覺你,望落會覺得佢好有氣質,知書識禮又溫柔賢慧。

正正就係阿程最中意嗰一type嘅女仔

「乜你咁都唔明㗎...」Evelyn望住呢個男仔真係有少少激氣,自己第一次同男仔拍拖,但要係自己表白,佢都唔get

俾Evelyn點一點嘅阿程,終於明白佢講緊啲咩,心入面唔知點算好。因為阿程知道Longd好大機會會分手...

那天我共你勾手指尾
答應過會更愛你
抱緊你就有好天氣

https://youtu.be/8qgl9VRclLI
樓豬
唔好意思,樓豬呢兩日有啲事入咗醫院,痛到傻咗
手術傷口發炎
冇樹嗎
樓豬我入院了琴晚
傷口發炎嘅我被迫留醫一晚
new reader, support, very good
出院了
聽日全日寫文
Take care 樓主
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞