可不可以,讓我再選擇多一次 [愛情/甜]

383 回覆
61 Like 2 Dislike
Sor
呢排有啲忙
今晚會出夠兩篇
等你等你
好忙,一陣仲要幫人補習但未prep
個學生放我飛機
Message都唔覆我
第五十七章 公開試前夕

中六嘅日子過得好快,每日嘅生活不外乎就係返學補習溫書瞓覺,基本上無乜娛樂,而且時間越黎越少,阿程都不敢怠慢。雖然阿程要喺香港入到大學絕對無問題,但由於琳琳係一個高材生,所以喺佢隔離自己對自己人嘅要求都會變高

琳琳嘅目標係入到HKU嘅醫科,阿程即使知道自己同呢一科收生要求差十萬八千里,但佢都為咗要鼓勵自己努力,就同琳琳向住同一個目標努力。而更重要嘅原因係琳琳嘅男朋友目標都係呢一科。阿程雖然知道自己並唔係讀呢一科嘅人,但輸人唔輸陣,所以佢點都要盡力去試下,就算唔得都叫盡過力

阿程同琳琳越係公開試之前,就越係見得少,因為兩個都忙住上唔同嘅補習班,而且雖然大家都住喺港島,但一個東一個西,所以都少咗見。唯一會見嘅時候就可能係佢地一齊去温書嘅時候,咁阿程就會去太古城嗰邊揾佢,温完書之後送佢返去。

自從琳琳有男朋友之後,兩個人之間嘅互動都比以前少咗。或者係因為大家有一年幾無見過?又或者係大家都想留返少少空間唔好超越呢一條唔可以超越嘅線

「喂,就黎考DSE啦,你驚唔驚啊?」阿程問琳琳

「驚㗎,但都要頂硬上㗎啦」琳琳其實好擔心自己嘅成績唔夠好入唔到心儀嘅科,佢都好羨慕阿程好似咩都唔使擔心咁,次次都可以好輕鬆咁面對

「好啦,我送你送到呢度啦,下次再見啦」

「好啦,bye bye」

但其實琳琳唔知嘅係由於阿程將自己嘅目標被迫同琳琳睇齊,所以佢自己嘅壓力都大咗好多,呢樣野係阿程從來都無同人講過。去到越近考試嘅日子,佢越瞓唔著覺,到之後要食醫生開俾佢嘅安眠藥先瞓得著。阿程無打算同任何人講,因我佢習慣所有野都係自己收埋收埋,佢怕為其他人帶黎麻煩,佢唔想成為其他人嘅負擔,表面上好似好正面嘅佢其內心係一個好需要人支持嘅人
第五十八章 大敵

去到真正考dse嘅時間阿程每一日都要食安眠藥先可以好好咁瞓到,每一日嘅考試都會覺得個人狀態好差,但因為佢只有一次機會,所以佢唯有頂硬上。十幾日嘅考試好快就完咗,咁亦都代表三年嘅高中生涯正式完結,開始放佢人生其中一個最長嘅暑假

但呢一切一切只係第二樣野嘅開始,阿程開始過住一啲每一日就係食玩瞓嘅生活,但呢種咁嘅生活好快就俾一樣野打破咗「逃犯修訂條例」。阿程本身並唔係一個熱衷於政治嘅人,但佢開始喺討論區見到越黎越多嘅人講起呢樣野,而生活上亦見到越黎越多嘅人喺街度派傳單。

政治冷感嘅阿程開始學得自己唔可以再咁落去,一定要對抗呢一個政府

六月九號,阿程揾埋幾個自己嘅朋友一齊參加咗佢人生之中第一次遊行。以前嘅佢會覺得遊行會令到其他人嘅不便,但由於呢個係佢地嘅權利,所以阿程並無覺得反感,但亦都無諗過要去參與。但呢一次阿程終於覺得自己再唔做啲嘢嘅話,香港分分鐘就會變得同大陸一樣,再無分別。

阿程作為一個遊行初哥,行完就想盡快返屋企。烈日當空,三十幾度嘅温度令阿程件白色衫濕哂,但佢都係行哂成程先返屋企。路經政府總部,望住夏慤道不禁諗返起2014年嘅事

而另一邊嘅Evelyn 遊行過後佢同朋友決定留低喺立法會附近,但警方派出速龍部隊,佢同朋友不得不離開金鐘向住第二個方向嘅安全地方行。呢一晚佢係同住佢由小學就一直中意嘅男仔一齊,多年無見,無諗過會係因為呢個原因見返
之後嘅野我要諗一諗點寫,聽日可能會無更
有好多個女豬腳喎,之後重要會喺Evelyn 身上
點*
做個投票,你地想介紹evelyn係開個新故詳細啲咁細,定喺呢度寫埋?

正皮:開新故
負皮:繼續寫

Ps樓主係想開新故
留名,好欣賞呢個故嘅所有野
唯一想男豬得閒就搵下人妻琳琳....
有乜好欣賞,唔好學阿程
識溝女都係技能黎㗎,個個故都得一兩個女腳,阿程整夠四五個
男豬唔搞gay
唔好以為一腳踏兩船好正,有時都會覺得好煩㗎
喺琳琳老公面前ntr
咁睇返投票結果之後將會開新故
故呢?
樓主呢幾日有好幾份asm要趕
一陣出
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞