熱狗最大問題其實係乜?

527 回覆
651 Like 34 Dislike
冇計啦,佢地將「深黃傻粉」當咗係首要假想敵,總之深黃傻粉就係俾kol帶住走,無勇無謀,仲要係口罩法西斯
熱狗支持者都好熱血架,成日係網上自發周圍咬人,又會唔戴口罩開街站
熱狗去咗邊
熱狗而家仲怨緊2016唔投佢地
之後同毓民反面好撚核突
從政者嘅底線係咩?
就係不能騎牆,不能見風駛𢃇
奶兩邊。

王伯講得好好
cctai條反智錄音令所有人睇清呢條友係咩本質。

熱狗成班窩囊廢 喺我眼中只係一班losers
不折不扣係一條狗
熱狗既最大問題係路線
唔知佢想點
岩岩佢地出黎既時候, 對佢地好有期望
希望佢地起碼做到老社民三子既水平
再加青政一堆新人碰撞, 一洗過往民主派獨佔既光環
四年過後, 見到既就係, 不合群, 扯後腿, 不作為
反泛民多過反建制
時至今日, 永續基本法條路基本係行唔通 (永續國安法?)
中港區隔既論述仲虛過獨立
街頭抗爭見唔到, 議會抗爭更見唔到
我真心想知佢地既願景係乜

連泛民都知道, 時下既人越走越前, 唔再係佢地幻想既協商時代
所以OLD SEAFOOD退下, 推新派既人出黎選

熱狗呢?
你都有道理經過16年選舉、19年反送中之後,佢地仲係聽熱狗話就真係中毒太深
講真支持熱狗同教主加持有關
無教主乜人都唔撚係
佢哋個心態咪眾人皆醉我獨醒
覺得主流就一定係垃圾 自己意見獨到
主流話街頭抗爭 佢哋就話冇撚用
議會衝擊冇用 就覺得投反對票留記錄更有用
做落同傳統泛民比冇咩分別
熱狗話應該由陳雲做香港代表同中共談判,咁樣先可以有真正自治

的確路線上城邦派已經唔係最激進,而實際行動上連自決派嘅lobbying都遠遠不及(當然眾志班人成日派膠,但至少係真係有impact factor)
咁佢呢點都好成功嘅
所以佢哋出選=𠝹票其實唔太講得通
吸納嘅票源唔同
同4年前嘅政治環境又唔同
唯一變數就係港共dq咩人點影響選民嘅抉擇
絕對認同,雖然話政治冇絕對嘅朋友或者敵人,但選緊個陣就已經當本民青係應該幫你嘅契弟,仲要反咬本民青一口,話後者冇「政治倫理」,已經反映到呢班滿口公道倫理嘅人係幾咁冇從政者嘅品格
熱熱共了
的確虫泰冇咗教主加持嘅話會少咗唔少票,但始終做立法會議員之後有資源安插地區樁腳,可能俾佢儲到一定街坊票
希望我係燈

熱狗表示:
所以點解佢地一定要用仇恨式語言做論述,無論係過氣泛民,定係啱啱冒起嘅本土素人,點都屌到佢地係鬼係共諜先,如果唔係點樣確保有核心支持者繼續撐佢地
https://lihkg.com/thread/2112098/page/1

熱狗就係迫害得本民前青政最犀利嘅一班人,如果你地認同光時呢句口號,就應該要知當時除咗港共之外邊個幫手打壓得最勁
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞