熱狗最大問題其實係乜?

527 回覆
651 Like 34 Dislike
扮乜撚嘢
識幾個熱狗青山Fds,都係好中二同現實唔太如意
但係入咗熱青城既佢哋,人生冇如意咗,反而更加偏激。
譬如最近,睇到其中兩個對話,
佢哋覺得香港人On9信D醫生既講法鳩戴口罩,主流全部中計,係得佢哋先咁清醒,仲要互相嗟嘆我哋唔L明。
唉,呢啲真係似入咗邪教出唔到黎咁
你病唔通去搵陳雲打救咩

一塲相識但真係睇唔到
點様救返佢哋出嚟
原來係云粉黎睇唔出
區選個陣梗係唔講啦,想冇票咩
佢地唔信科學同醫學權威(至少係戴口罩的效用學術界一定有共識),反而信個讀民俗學、玩銀離子嘅「權威」,真係冇野好講

我身邊都有好信陳雲嘅朋友,日日fb屌人口罩法西斯,我都唔知可以點
佢哋要到幾時先認唔係淨係得泛粉唔鍾意佢哋
把口唔收嘅人以為自己會有幾受歡迎呀
好多人本來正正常常,
群埋佢哋度之後啲偏激語氣同logic fail變到同佢哋一模一樣
佢地而家當其他本土派冇到當自己係本土正統
剛才同熱狗交手時指冇熱狗選區包括超區熱狗暫時傾向投白票,不過熱狗不排除吹雞幫親共派民建聯拉票

我都覺得佢地個種怨婦tone好toxic好易傳開去
有冇聽過以前LP 課程,熱狗就係用類似技倆收信徙
最大問題其實係佢地成班都係最撚根正苗紅既統派
中華邦聯都可以本土派
自視過高
得佢哋岩其他人做同佢一樣/唔一樣都係錯
變成本土自由派後又開始同本土派扮 Friend 做雙面人

佢地會反省嘅就唔會係熱狗啦

會反省嘅人做唔到熱狗
駁唔到

新西大把真本土派,偽本土虫泰彈撚開啦
真 雙重標準到

總之唔係靠我地贏 你地用其他方法贏都係輸
但最尾dq曬 佢地又會攞出黎j

熱狗又贏 熱狗點都唔會輸
講真 佢地醒啲嘅話 叫虫太係議會到扮下激進 食住雨傘個期泛民嘅無能 應該已經可以呃多幾席入去 話唔定做埋大台 (話曬本土支持率都上升緊緊)
描述相當正確,仲要佢地會話其他人做過比較work嘅野(e.g.國際線)都係抄佢地
連蕉都唔掉仲話跟毓民學野
https://youtu.be/QZRcT-GIkVQ

睇翻都覺得爽

燒生真.國師
呢段經典
鳩達係養唔熟嘅人
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞