熱狗最大問題其實係乜?

527 回覆
651 Like 34 Dislike
提醒樓主,記得善用不推文功能
有冇熱狗可以回應下我
“因為熱青城有辦法用心理套路嚟令一班現實上失意嘅人覺得自己鶴立雞群,只係世上已無相馬伯樂去理解自己。

呢種自我認知嘅反差往往令一個人由自卑到自負,自我膨脹到乜都睇唔順眼人哋最低劣,自己群體先係最好只係啲人有眼無珠;一旦班人開始沉淪呢種心態後,就更加難去否定自己嘅想法同價值,雙重傷害自己。

所以話熱青城似宗教唔係冇原因。”

係某位巴打係其他post既評論,完全講中晒熱狗係咩人
我簡單啲講,就係一班現實既垃圾覺得自己懷才不遇,日鳩日圍爐靠踩低全世界來拎自我優越感,實際上只係抗爭寄生蟲
我個人唔太認同朱閪迪玩鬥地主
咁搞法黃都變藍
講得幾好,熱血個d大粒野某程度就係睇中呢班人作為弱勢個種自卑心態,跟住不斷向佢地灌輸「呢班「正常嘅」香港人都係on9,都係弱鳩智」。同時其實要佢地自我貶抑,從而接受陳雲、鳩達(或者係以前會吹奏教主)作為不可侵犯嘅權威
次撚次都係咁,一係潛水一係就全部一齊上水,齊到仆街
驚死冇人發現啲風向係有組織咁
中二病的共通點在於:渴望但同時亦不想被人理解/認同。

中二病在想法上面,有較多與叛逆期相同時期的「去社會化」心理狀態:

個人主義發達
自我中心
用自己的認知定義人事物
突然有超齡的學習慾(前陣子還在讀週刊少年,這陣子卻開始讀英文的原文書)
開始挑戰原本不敢挑戰的領域(不明白珈琲的苦味卻堅持要喝黑珈琲)
喜歡自創名詞
擁有很多奇怪的知識
外文能力意外的強悍
不擅長與一般人相處
認為自己擁有占星學或占卜師等特殊能力

好中WO
自以為重人一等 但又咩撚都做唔到
拉 唔想討論班垃圾
我地識咩呀人地打飛機同屌鳩人唔做野最叻
呢排成日零星有幾隻熱狗周圍貼虫泰嘅投票記錄
呢個真係最on9嗰樣
最柒係佢哋又唔認自己熱狗

把口臭過藍絲狗

開口埋口黃屍豬爭在未講甲由
好熱血呀最忠誠嘅反對派

估唔到熱狗成為咗自己最討厭嘅人
仲有深黃傻粉
可能正正佢地自己都知唔夠人拗,唯有玩膠/扮高深
佢熱狗隊嗰100萬去咗邊
係咪俾曬鳩達同蝗后去日本旅行
話人戴口罩令香港經濟蕭條,好多人已經無左份工
作為攬炒派睇落應該要支持戴口罩,令經濟攬炒
然後美國制裁香港,我係歡迎既,因為一樣係令香港經濟攬炒
如果反戴口罩既原因係會令香港經濟蕭條
咁佢地係咪應該要反埋美國制裁香港?
到底有咩人先唔希望香港經濟收皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞