熱狗最大問題其實係乜?

527 回覆
651 Like 34 Dislike
睇左第一段就唔想睇落去
因為熱狗肯定無助養過手足

宜家睇晒了
Sor 已解封
希望你大人有大量,一場誤會
唔講唔記得佢地有個方舟計劃

你講到好啱,熱狗領導層最主要凝聚核心支持者嘅手段就係屌撚曬所有其他人,越屌越勁,所以佢地唔可以同呢d佢地稱為共諜嘅泛民/獨派合作,因為一合作連自己嘅支持者都會lose埋
認同1-3,4-5唔知(無跟開熱狗),非常認同最大問題係最後一段
啱呀,因為初選宣傳唔夠,主要都係年青人之間流傳,所以最後好多票灌咗落本土素人同自決派到
唔緊要,多謝巴打肯睇曬
其實助養手足個樣我都唔肯定,只係見到佢地聲稱搞咗個國泰民安人道支援實際上運作點我就唔知搵家長出車救人個d應該的確有做嘅,不過佢地做過嘅野始終補償唔到佢地破壞咗嘅野
呢幾年攪散本土派風氣已經受夠喇,無需要再開post引人討論,俾機會熱狗洗底
而家張仇恨牌越來越打唔到,一方面熱狗屌完泛民係議會同街頭無能之後,佢地自己入到去都係差唔多水平,最多投票率高d,另一方面連泛民都有d進步,做下議會抗爭同被捕支援,佢地就反而話議會抗爭冇用,投啱票就夠,又話被捕支援只係為咗曝光率

喂呀哥,頭搖又尾擺,點樣同你玩呀
不過佢地嘅支持者點都搵到方法幫佢地兜
sor巴打我誤會咗我以為係熱狗list
基本上你都講中哂
因為泛民垃圾所以支持反泛民嘅團體,無問題
不過呢個團體同泛民都唔係好大分別啫
嘩眾取寵,政治投機者,我個人就絕對唔會支持
巴打我明白你concern,不過我正正覺得大家要磨練下點樣狙擊熱狗,尤其佢地參選之後一定好多熱狗幫佢地護航,所以先想同大家討論下點樣屌佢地佢地就反駁唔到

你講個點好啱,本民青當年俾佢地係咁狙擊,好似當正梁游天琦佢地先係頭號敵人咁。就算到而家,都仲夠膽以本土派自居,屌柒其他本土素人係偽本土,所以我都認同佢地係搞散本土派嘅最大罪人
部分本土派繼續自以為是,一口咬定只有自己嗰套可行,用惡劣態度批鬥、嘲笑全世界,笑人送頭。開口埋口就黃屍、黃衛兵、連衛兵;咁同標籤人熱狗有咩分別?再唔係,就將自己塑造成「被熱狗苦主」,搶佔道德高地做擋箭牌。

2016年之後本土派之所以一厥不振,除咗暴政DQ、泛民隔壁觀火,就係因為一堆人初步覺醒完,就自視過高。人貴自知,根本無人有能力判斷自己條路必然正確。任你智商再高又如何?俾人打壓過就大晒呀?

攬炒巴呢段錄音基本上就係暗指熱狗
啱呀,泛民係屎,唔通你屌泛民你自己就係寶咩
口口聲聲話自己係勇武抗爭嘅始祖,點知仲斯文過泛民,抵俾人恥笑啦
共諜就共諜啦 根本無討論價值 咪再開po俾曝光佢地
扮討論 實則係打手
巴打意思係乜笑佢地永瀆基本法?
其實係咪689俾錢佢地?
反泛民多過反共
今日先知
咁鬼似健吾既
呢班人根本就死剩把口,只要批鬥對象有改善,佢地就只能夠好似小學雞咁捉啲甩甩漏漏黎抽水
其實呢個討論嘅目的正正係為咗之後狙擊熱狗個陣可以一劍封喉,所以先要搵出佢地嘅soft spot
部分本土派繼續自以為是,一口咬定只有自己嗰套可行,用惡劣態度批鬥、嘲笑全世界,笑人送頭。開口埋口就黃屍、黃衛兵、連衛兵;咁同標籤人熱狗有咩分別?再唔係,就將自己塑造成「被熱狗苦主」,搶佔道德高地做擋箭牌。

2016年之後本土派之所以一厥不振,除咗暴政DQ、泛民隔壁觀火,就係因為一堆人初步覺醒完,就自視過高。人貴自知,根本無人有能力判斷自己條路必然正確。任你智商再高又如何?俾人打壓過就大晒呀?

攬炒巴呢段錄音基本上就係暗指熱狗

呢句好明顯暗示係熱狗攬炒巴對佢地心態嘅描述好到位,佢地覺得自己接受咗城邦論個套好醒,跟住就笑其他唔跟嘅人唔明佢地個套
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞