熱狗最大問題其實係乜?

527 回覆
651 Like 34 Dislike
熱狗有做被捕支援同助養手足,呢個的確要俾credit佢地。而熱血支持者都為咗場運動付出唔少,部分人都有出黎參與抗爭。其實批評泛民/本土派絕對唔係問題,但以下幾個大問題正正解釋咗點解熱狗成日俾人屌。

1. 雙重標準:熱狗議員同大粒野(e.g. 虫太)口裡屌泛民入議會咩都唔做,唔識議會抗爭,但自己係議會做嘅野同泛民本質上冇咩大分別(當然你可以話佢投票率高,但慢必都做到,而且仲會用各種方式拉布),所以個重點係雙重標準

2. 自詡本土派:當年虫泰話「等佢地以為我地係本土派」,某程度承認佢地唔係本土派,但到今次選舉仲以「本土自由派」自居,而且話其他素人係偽本土派。熱狗當咗自己係本土派正統,有權斷定邊個先係本土派?

3. 冷嘲熱諷:上年69/612叫人唔使出去,話係鳩做,就算到幾個月前都係到話出去集會冇用,等美帝做野就得。佢地支持者下下都笑深黃傻粉,話其他人唔配有民主。既然香港人咁低賤,咁唔使勞煩你地打救香港人啦

4. 散播on9訊息:話武肺係弱感冒,屌人鳩戴口罩,仲要支持因為唔肯戴口罩而郁手打人嘅廢老,話係freedom fighter

5. 扮清高:虫太成日話自己最公道,同人好相與,但實情係佢將dirty work交曬比下面d靚同支持者做,等佢地周圍咬人,自己就扮到好有口德

好多人都會屌泛民,甚至係個別本土派(e.g. 巴治奧),呢個其實係健康嘅現象,因為負責任嘅公民係應該時刻留意住從政者嘅行為。熱狗最乞人憎個位唔係針對泛民,而係佢地嘗試將反共陣營嘅勢力全部趕絕,下下都冷嘲熱諷,樣樣野都要踩到其他人係地底泥,顯得佢地最清高。
自推希望可以討論下
無人想討論呢班社會低層廢物 唔好再出post 洗白扮反省檢討
絲打唔好誤會,我自己都好憎熱狗,但好多人屌熱狗嘅位唔太準確,咁樣只會俾熱狗話我地鳩屌

如果之後真係要狙擊佢地,希望大家可以一針見血。
最大問題叫熱狗
佢地而家都好自豪咁自稱熱狗
唔參加初選,已經死得
協調下都仲叫顧全大局
屌佢宜家根本就係想呃議席/𠝹票
熱狗要洗底嘅真係有排洗
大把嘢自己做臭自己朵
反省一下啦由2014走到今日
Push
熱狗明顯為金主做嘢
陳雲係城邦論講香港無險可守,所以要搵民意代表(其實佢選立法會就係某程度嘅毛遂自薦)同中國進行務實嘅談判,等中國保留香港嘅自治地位問題係中國一日係共產黨統治,佢都只會用各種各樣方式滲透香港各階層。
熱狗同藍屍一樣唔係用道理說服到既生物
基本上佢地講野當狗吠就ok
全投法子
一定係3
佢地(主要係班底層熱狗)講野嘅方式注定係搞到自己眾叛親離
根本唔會有人想聽佢地講嘅野
成班社會垃圾覺得自己信完陳云根之後就高人一等日日上網打一大堆野串晒全世界
然後係現實社會就一句聲都唔敢出 都唔知做乜撚野
全部都係有精神病嘅毒撚咁
以為自己好醒高人一等
四個字講晒
自以為是
最大問題:唔識合作,只係睇佢地2016個熱普城聯盟個結果就知
2, 3 都算,係佢哋不嬲嘅路線

4 真係唔知做乜
明明醫家界已經有大數據講述病癥病狀
我估佢地係特登扮成獨樹一幟咁
熱狗=共諜 永不接受
https://lih.kg/2113804
熱狗開始上連登出post洗白,食屎啦!
佢地乜都屌係大台。雨傘時候嘅學聯同16年嘅雷動計劃的確係有排他性,前者貶抑勇武行動,後者就叫人應該投快必rather than鳩達。Fine,呢兩個case確實係大台,係仆街。

但到今時今日,佢地對任何唔係佢地自己發起嘅行動都話係大台,所以要杯葛。其實個重點係佢地係反對任何聯合嘅組織行動,除非係由佢地主導。16年選舉個陣佢地咪屌本民青冇政治倫理,話如果熱普城五人如果選唔到香港就會玩完。其實佢地自己咪又係想做本土派大台
絕對認同,佢地其實同俾人洗咗腦冇分別。
不過我覺得佢地討論冇質素,唔代表我地屌佢地個陣都唔使有質素。我地對準佢地嘅真正弱點同on9位黎屌,咁其他人先清清楚楚分到高下
最大問題係咩都屌同扮清高 好難頂
搞分化 特別係依個時間
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞