[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
裸機?
你好似上星期已經話刮花咗?
咁都花
xzp裸機左兩年 好爽
Display 得 60Hz 唔緊要,但係得 6.5 吋就窄使啲
睇普通片會差咗啲
但睇電影係幾一流嘅
其實 Sony 都慣咗我行我素,就算你加大到 7 吋,畀人話遙控,都係一個特色嚟。點解唔加呢?又可以加大電量
21:10都唔錯
不過到時實好難拎
又係難拎呢個問題
都有部 Xperia 5 主打單手操控啦,何必喺 Xperia 1 系列做同樣嘅嘢?我嬲就係嬲呢樣嘢,成日畀 size 局限咗好多嘢。
平衡係最好
一味大係冇意思
X1II係可以再闊少少但唔好再長落去
咩料呀
SONY就係比21:9局限死左, 引致MON SIZE不能加大,

記住普通YOUTUBE片都係用16:9拍, 18:9都少

串D講句, 個MON好撚長呀, 左右黑邊愈來愈大呀

整番16:9 大MON機咪幾好囉, XZ2都係行18:9

個MON又長又窄, 壓迫感大, 望落又覺得細

21:9片源又有幾多? 21:9行分割多工, 切個16:9上畫面出黎畫面咪又係細

又唔係TABLET, 同一畫面冇咩必要做咁多野
反正SONY都係反潮流, 不如出番16:9 6.44"機 or 6.7" 機, 用番3840*2160 4K IGZO

我肯定買, CL9528兄同我都會唔轉會
佢一開咗 21:9 條路就返唔到轉頭
我寧願佢出返 Z Ultra 後繼,或者出 6 吋 16:9,不過實畀人話太肥
反而我想問問點睇19:9或者20:9?
屌我部1 ii有時會無啦啦播個細路女講外文
得聲
本身以為係youtube係背後run
但今日把女聲播左兩三次,次次都同一句

痴撚線
咩事
21:10唔係正統電影格式, SONY係9成唔會理

21:9 6.5"已經是極限
咪係囉,反潮流何必固定喺 6.5 吋 21:9
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞