[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
遊戲增強器個部係U19e姐
U11同U12都有screen recording,係quick setting 個到
Sony z2已經有內置screen record
唔知點解之後拎返走
果時好似an4.4 定5咋
講緊Sony嘅遊戲增強器
因為開始cut自家ui
唔係
額定=最低設計容量
係正常
屌佢老母
頭先睇返原來我都係3860
鋰電池沒有記憶效應, 可以隨時充電, 用到0-5%先充會影響壽命

25-30%到就應該充電, 長期KEEP住80%電量係最好
水尾買左部紫色,
但仲未諗掂自用定賣返出去用10ii算
XZP 用左2年
手機TOP BAR同中間位都觸控唔到
關機後不停震
想整,各位巴打有冇良心師傅介紹
轉XPERIA 1 II or XPERIA 1日版
好貴
學生哥
去TSO整可能都冇零件, 就算有零件可能都要$1500-2000, 不如買XPERIA 1日版, 不過AMAZON JP已經冇哂, 要買可以去3禾電氣, $33XX

我自己有部XZP做後備機, 最哀右邊框裂左, 如果唔係可以賣給你.
好啦 唔該巴打
screen sharing唔多見
點解決未禁制就指紋解鎖問題
呢個唔係bug嚟
我有部完整無缺嘅港版X1
但唔捨得放
我都有, 用緊, 等NOTE 20 ULTRA就TRADEIN
天呀如果Sony肯花功夫係散熱同軟件到肯定唔會流失咁多fans
我都係7年用家姐, 果陣Z ULTRA用左4年, XZP用2年

其實由XPERIA始祖行WIN MOBILE既X1開始已經留意, XPERIA X10, ARC果陣已經覺得日系設計好型, 用ANDRIOD之前係用iPhone4, iPhone3G, 再之前用sharp日系摺機

可惜上年買過a70比老媽子, 發覺系統功能比較全面, 各方面都好balance, 中階機都可以大電又有25w快充, 另外見到NOTE10+個外型非常好J, 方型起角, 聽聞係以前SONY MOBILE 1399既設計, 果陣諗過TRADE X1換NOTE10+, 不過最少都忍手

用X1用到現在, 發覺SONY既唔進取, 功能既唔全面, 21:9睇片既唔方便, 加上X1 II既高價, 加上只有相機升級, 唔值得換, 所以諗住轉會

仲有就係唔明, X1 II個系統理論上係X1系統再改, 反而會出現X1沒有既BUG, 表現出SONY軟件功力不足, 加上更新比較慢, BUG又遲修. 冇計
X1 II連相薄, 計算機都要自己搵

只係想轉下主題, 唔想轉LAUNCHER, SONY都CUT埋
呢個真係要屌
features嘢都放棄
咁憑咩話自己有心做手機
仲有SONY經常會CUT功能

960FPS X1 II已經冇左, 呢個功能係XZP時代有

主題係XZP時代有, X1時代CUT左

小工具係Z時代有, XZP時代又CUT左
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞