[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
喺bug
暫時解決方法喺set做冇用任何的保護套
https://forum.xda-developers.com/sony-xperia-1-II/help/auto-brightness-issue-t4122161
我上2個禮拜email咗sony
佢地到而家都冇reply
playlist嗰到冇得攪
揾唔到music player嗰playlist喺點寫
自己用緊poweramp聽 playlist完全正常冇事
唯有等sony fix
原來amazon買xperia 1唔可以直寄黎香港
想問下想香港買日版xperia 1有邊幾間有?驚中黑店
咦係喎poweramp係正常
我另外dl免費嗰個都係唔得

個3x對焦真係好睇彩數
上代個 2x 都係睇彩數,唔係個個場景都會用真 tele 鏡,而係主鏡 2x 數碼變焦
上代2x暗就會轉主鏡但冇失過焦
今代3x強制長開但對焦要睇心情
點睇都係今代問題大d
amazon jp喎
上代個 2x 要夠光環境先可以用, 唔夠光就主鏡數碼ZOOM
點先可以省電d, 開4g d電都好倒水
唔好長開stamina
已經set 50%先開
因為本身android個慳電機制已經夠用
stamina再壓效能來慳電你唔到低電量都真係唔好用
咁既耗電量其實係咪唔正常
正常架
我就想知上面下下7-9個鐘sot到底點用
我普通用唔打機都係5-6.5個鐘到

尋日一半光度睇Netflix下載左既片睇左7個鐘淨低38%
係lor點解可以用到咁耐
我冇開netflix睇片
只係用chrome上吓網已經冇電
打機個半鐘
睇Youtube睇電影1個鐘多9個字
其餘3-4個鐘連登同social media

我仲專登唔叉電開住mon同埋唔開stamina

個自動調光成日亂咁轉光暗點解決

另外 home 點樣去返第一頁
用左vpn係咪會無左 wifi call 同 volte?
個指紋係咪真係有d問題
成日開唔到
7成時間開到
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞