[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
拉最左
我自己用緊Gallery Go
日頭試機見唔到 夜晚先發現影光嘢會有粒奇怪嘅綠光出現 係咪可以拎去換機
簡易相簿

Google Files
正常的
有冇巴打知"音樂" 嘅playlist會save去邊?
F Stop
Xperia 1 國際版已更新到 55.1.A.9.52 (7月版本),聽聞指紋解鎖問題大大改善,而港版則停留 55.1.A.3.149 (4月版本),而只有港版先會發生版本極度落後嘅問題。我希望大家有時間嘅話可以集體到Sony網站投訴呢個問題,畀啲壓力Sony Mobile HK,如果唔係Xperia 1 II遲啲都會係咁嘅情況。

Link: https://www.sony.com.hk/contactus/
國際版最新: 55.1.A.9.52 (7月版本)
港版未更新: 55.1.A.9.52、55.1.A.9.21 (6月版本)、55.1.A.8.1 (5月版本)

X1港版更新記錄 :
*( )係比起其他地區
55.1.A.3.149 - 2020/4/30 (現時版本) (慢大半個月,勉強接受)
Skip咗55.1.A.3.107
55.1.A.3.49 - 2020/4/21 (慢三個月,極度不可接受)
55.1.A.0.748 - 2019/12/9 (準時)
55.0.A.10.23 - 2019/11/13 (慢半個月,可接受)
55.0.A.6.56 - 2019/9/10 (準時)
55.0.A.6.16 - 2019/8/21 (慢半個月,可接受)
55.0.A.2.314 - 2019/7/17 (準時)
55.0.A.2.278 - 2019/6/11 (原始)

唔想Sony Mobile HK摧毀咗Xperia嘅話,明顯要集體投訴

Link: https://www.sony.com.hk/contactus/
幫手投訴,做投訴師
正常喎
你不如試下用iphone
已投訴
情況冇改善就一星期一次
狙擊Sony Mobile HK
有無得用gcam ?
我下部機轉SAMSUNG NOTE 20, SAMSUNG旗艦機幾乎每月準時更新, 又有CHANGE LOG, 香港版本又唔會點遲出. 等SONY更新等到無奈
Sony香港真係陀衰Sony個名
如果佢總部完全管唔撚掂啲地區分部嘅話,等睇成個香港市場冇撚咗
香港不嬲慢幾拍
最快應該係Eu
個無線充電仲有得換
我係豐X 買果時無提起過
張單6月30或之前先有
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞