[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
Samsung 一開始就想個OLED 快D死
由Galaxy S - S5既灰灰藍藍menu
S6-S8 既白色底menu
好似到S9先可以用Dark mode
係有時有D唔舒服姐無啦啦閃
我嗰張係2.5D 滿版玻璃貼
係台灣官網買(6月30日收到嘅貼)
https://devilcase.com.tw/products/3964?cat=4661

巴打你嗰張係戰盾?
本身sony個夜景mode真係唔多掂
真係就咁合大10張相就算
唔似其他廠會自動調整曝光時間
用相機思維去做嘛
專住去做光學質素而唔係軟件行先
有好有唔好
同埋m2算係新相機系統試驗機
呢步唔算好好因為手機先天就做唔到專業相機嘅硬件配置
x5 用家想請教下
近排指紋 sense 得堅係差左好多
發現原來隻手指撳完都會黐左 d 指印上去跟住就唔會 sense 到
揾野抹完就會即刻 ok 但下下要抹先用到好 on9
有冇咩方法可以搞搞佢?
x1 x5無得救
x1 ii正常好多
有黑邊?
都有黑邊
掂喎! 係就係on9 d 但係 work 喎我抹乾淨然後貼左塊磨砂膠紙試左20分鐘基本上零失誤 感謝巴打
想問叉電時always on個鐘有無得轉款?
較左loops但一叉電就變左sony時鐘
時間
分鐘
↑呢個
sony叉電邏輯
<50% 21W
50-80% 15W
80-90% 10W
90-100% <10W
啱sony打比我問我上次 email 話感應器個問題,佢話多人 report 先處理
仲唔夠多? 已經係咁send email send到我都覺得煩
可能send email 嘅人唔多呢,上次我都係聽你講話有用先 send,點知佢真係有更新,到今個問題佢就話等多人 report 先出更新
本身想買,但剩係呢樣野已經唔撚想買
俾到8k呢個價位仲要受咁既service
香港啲service真係好唔得
有冇方法同國際投訴
真係要同總公司投訴佢香港分部先得
全部又懶又廢,平時出個更新都唔出
做左勇者
係日森買左4款貼
等送到就試得
屌香港分部有撚權咩
屌全世界都有更新係香港冇
香港有冇權都係香港自己問題啦下嘛
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞