[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有喎
利申:用緊
係咪無左下拉開NFC?
開孔係講緊連透明都唔係喎
係真係有個窿
SoT係100%-0%嘅螢幕使用時間嘅標準
我手機宜家螢幕使用時間55min先10%電
換算返100%電可以用到9hrs
好我當20%要叉電
都仲有7個鐘以上

不過可能睇片打機食電嘅
我法國如果唔用三天王用手勢嘅話部機啲排版會有好多bugs,包括netflix同widget啲排版
琴日出咗機
今日先發覺右上嗰粒 通知燈 裝歪咗,有1/3粒正面望唔到。

大家有無呢個問題?
近排發覺部X1ii 平放係枱面,有野係個測光Sensor上面經過既時候個mon會閃一閃白色 唔知有冇人有同類事件
啱啱胃信出機
係htc轉會
揀邊隻色好? 係咪紫色好J 啲?
我一直講緊佢手勢widget好多bugs
呢d bugs上一代一開始已經存在
從來無de過bug
究竟sony仲有冇心做手機
已經有一大班fans幫你搵埋bugs
我一直都話要炒撚哂幫佢寫program班垃圾,連tester都要
無可能咁撚廢

照呢個推算我100%->20%應該可以用到7個鐘SoT

100%->5%可以8個鐘

AccuBattery就估我SoT 8.5hours

所以點會做唔到?
sot好睇個人使用習慣,moon光暗,收得好唔好等等
都係用黎做參考 唔明點解要一口咬定做唔到
呢到一向講實際
入面個電量圖
你講完出黎面唔面紅 唔揾呢2家同pixel黎講,講其他牌子同你夜拍互片都知咩料啦,是但揾條台灣link
https://www.mobile01.com/topicdetail.php?f=569&t=6130318
自己google/youtube查 xperia 1 ii 夜拍/ nightmode,自己睇下d cm贊多定彈多
agree
咁多酸民係唔係都屌
點解我個部啲夜景唔activate HDR/夜景mode難過activate
點會有,換機啦
我間唔中都會,唔影響我無理佢
ching買左10ii未
10 ii有冇用電直接攞火牛
唔經電池呢個功能
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞