[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
SE時代拎過W8, LT19
Sony拎過TX, Z Ultra, XZ1, 1, 1II

都係XZ1同1II最好用
亮度都係XZ1最光
但TX個種日系味又最重
當年講到明係phablet, 鉛筆可以當stylus 用
貴電話少少, 但頂級cpu, 靚mon, 防水, 可以加卡, 超薄身, 靚樣, 仲想點
嗰陣嚟講冇閃光燈係有少少唔方便嘅,其實咪用嚟照嘢,夜晚喺間房熄咗燈,懶得開燈
可惜Z3+ 同Z5出來搞笑
我 SE 淨係用過 K810i、X10 mini、arc
Sony 就 TX、Z Ultra C6802、Z Ultra C6833、Z3 Tablet Compact、Z5 Premium、XZ Premium、XZ2 Premium、Xperia 1

TX 我都好鍾意呀,但係我唔見咗個盒
有冇巴絲部xperia 10 plus個觸控唔係過度活躍就係老人痴呆?
特別係早幾日更新完之後撳極個mon都冇反應
做返考古學家
日本有出過冇sim卡版當平板賣
以前做手機真係好落功夫係Software到因為hardware成日遲人哋兩三季
仲好記得Sony收購SE後話想畀user最好嘅user experience, Xperia個名都係咁來
Xz2開始我就越來越感受唔到份熱誠
1ii有回勇感覺但係software都係0進步甚至基本功都退步埋
https://www.youtube.com/watch?v=0s8NipoYDm8

Xperia S出個陣真係好感動
心諗如果早一年出真係有機會打贏Samsung S2
不過柒在尿黃mon同TFT

btw好諗冇見過sony機intro片係由開發個班介紹
mon po嘅sony人你睇下啦

心底話
User friendly 都做唔到,下放幾多黑科技都冇用啦
而家都係落後人哋兩季,人哋兩季前已經有 512GB ROM,而家先嚟 256GB ROM
人哋兩季前已經畀到 12GB RAM,而家先畀 8GB
ram rom講真已經冇咩太大分別 唔追究
但係個display同埋個電就真係
ram rom講真已經冇咩太大分別 唔追究
但係個display同埋個電就真係
send多咗
xzp升 1ii. 續航力提升大唔大
100%電量頂盡8.5hrs sot
咁即係差唔多一樣咁閪
幫sony諗埋下次有咩黑科技益街坊
下次繼續出閪電 之後好似電批咁 出粒下爬電插落去用 加長部遙控
X1得6.5
所有野都好好 但係無電用 用條撚
1ii個電還好啦我用到一日嘅
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞