[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
有冇試用過個無線充 感覺都幾慢下
同埋係咪華為機先可以食得到佢個無線既qc???
有冇試過插線叉?
我用左一次無線之後覺得多鳩餘放埋左一邊
個無線本身就得10w
快極有限
加埋Sony出名充電慢
你想有幾快
至於被美國制裁被英國封殺嘅华为
本人不予置評
大佬 呢到已經唔止幾拍
你睇下Xpericheck唔同區個差距係邊先
係真係得香港夠膽死skip幾個patch又delay幾個月
Sony hk 不嬲咁慢
唔係第一日咁慢半拍
你新旗艦機已經算快
你睇下上年個d
插線嘅話
<50% 18-21w全速
50-80% 15w
80-90% 10w
90-100% 5-10w
輸出2:5 V / 3 A,9 V / 2 A,12 V / 1.5 A(USB-A)(Qualcomm® Quick Charge™ 3.0 Technology)
輸出3:5V / 3A,9V / 2A,12V / 1.5A(Type-C)

見個spec寫有去到3a應該都幾快
唔好講到咁樣係合理先
就係因為大家都唔care冇人投訴佢哋先夠膽死
同埋以前xz1個期啲更新好準時
同埋我宜家就係講緊上年個部
呢d數字邊度搵到架?
睇youtube有人test, 跟住我自己再test返來
我唔介意英文介面, xperia 1港版 flash 國際版, 會唔會冇左volte?
話説部機呢幾日用無線充電充咗一陣就話過熱暫停唔充住...
想問下你地有冇咁既問題?
未試過
唔清楚
但台版會冇咗
搵日試試先, 好似flash 番港版 oem.sin 會有volte
Sony Mobile HK係tso全權負責cs
cs都係tso?
我以為淨係得維修係tso
其他嘢畀返哂Sony HK
你未訓醒?
所有投訴都係彈去tso
咩未瞓醒
之前唔知邊個先話SonyHK收返啲嘢來做
TSO淨係管維修
我係話原廠有可能自己收返黎做咋
但實際仲未做
屋企有2塊平野, iphone 同apple watch 試過好多次無線叉完拎上手係熱, 但越叉越小電
watch用原裝charger 未試過有事, 有錢買塊好d 既算
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞