[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike
https://www.apkmonk.com/app/com.google.android.apps.inputmethod.cantonese/

碌落去download 1.4嗰隻,新少少嗰個打完英文有時打唔到中文
https://play.google.com/store/apps/details?id=ru.whatau.cpl
用完Customized Pixel Launcher返唔到轉頭
不過佢default當你16:9 mon
得4/5行apps,d嘢好疏,自己要較返6/7
之前都試過
熄左vpn再重開就冇事
同埋較番數據都可以自動更新
啱啱幫部xzp update咗去android 9
開ig up相入面d次序亂晒
唔係之前咁最新嘅相喺最頭
但相簿入面無亂

個原生music player即刻讀唔到d playlists
但d歌仲喺度,只係playlists入面吉咗
x1 ii都有呢個問題
dl過另一個music player都係咁

請問有無ching知道可以點搞
唔想用咁多third party
想問問Xperia1日版係咪單sim再加多micro sd card,而港版就一係加micro sd card/第2張sim card,兩者2選1?
尋日出機,今日用嗰陣發現一unlock brightness會推到最大,過一陣先正常auto到
有冇人有同一個bug?
似係auto brightness嘅bug
之前都係用an機,但冇同一個bug
我都唔知
我自己個部都冇
唔知咩setting下先會出
希望下個update搞好哂佢

80% 7個鐘
100% 9個鐘
thx巴打,咁我呢幾日去買日版先部z5p已經頂唔順成日自動重新開機
Z5P建議直接買XPERIA 1 II啦

唔夠BUDGET就買XPERIA 1日版

不過作為7年SONY用家, 我都係建議買SAMSUNG, 功能多, 人性化, 出更新快
部xperia1 II真心太貴,而且太唔人性化Sony d機外型太靚仔,唔捨得轉會去***
唔夠BUDGET就買GALAXY NOTE 10+

不過如果得3千BUDGET, XPERIA 1 日版係首選

淨係諗到smart octopus, screen recording同埋screen cap即時edit
冇追post ,想問部機sd卡個讀取速度改善左未?之前見有人用extreme pro 都係得30mb/s read write
未有更新
Good Lock比咗好大自由度用家customize部機
One hand operation+ 用完返唔到轉頭
有無app 推介係可以剪下片咁 ??
普通較下光暗 對比度 crop 下 轉下方向就 ok
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞