[罪大滔天] Sony Xperia集中討論區(51) - Xperia 1 II 罪大智囊團

1001 回覆
7 Like 7 Dislike

綠色無貨
大家個dolby atmos setting點
部機完全冇bass😑
atmos一係唔開,開只會開音樂mode
耳機有埋clearbase
ok thx, 咁平時外放喇叭呢?因為我都幾常用
想問下大家, 1ii有無方法單手screen cap(除左長按power再揀Screen capture之外)
set側面感應
諗緊藍定綠兩隻都鍾意
綠,肯定係綠
因為老母係用藍色
有冇人用"三天皇"鍵 會冇lala自己偏咗少少左邊
要reset嗰3粒先去返中間
有冇1ii ching用緊devilcase個防摔殼?

拉開埋比你睇
頂底有開喇叭位
相機有開孔
但黑邊遮住咗2邊少少
你將睇片app加落遊戲增強器先
sony喇叭一向冇咩bass
玻璃?
感謝! 好方便!!
個裁剪功能淨係可以拉一點,唔可以拉條線
啱啱醒起一樣野
本身個camera app拍片4k得30fps
60fps又得full hd
用cinema pro 又行21:9

其實本身個camera app 有無得加返4k60 呢個option?

定有其他相機app可以用得落1ii又拍到4k60

佢有新版係咁既 香港代理買既
OLED防烙印嘅設計,隻隻牌子都會,隔一段時間就郁少少,唔會永遠係中間
屌我買第一版冇開孔整花個夢鏡搞到要轉貼
其實宜家oled仲係好易烙印咩
https://ahui3c.com/72587/2020q2-camera-comparison

日拍同日景逆光贏好多廠,
但夜拍觸發唔到夜景模式真係輸人九條街
其實無進步過

年年三叔出新機,打手就話進步左係鳩up

基本上用超過年半既機唔多唔少都會有印
只係深淺分別

特定情況 (例如長時間唔熄mon) 講緊一個月就會出事,出面啲s20 陳列機已經有啲有印
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞