《只有做愛的時候我才聽得見聲音》

1001 回覆
450 Like 11 Dislike
樓豬冇文睇我訓唔着
Alex聽日就飛去英國,呢刻嘅心情既期待又興奮。

佢好希望今次嘅新療法能令佢對耳仔完全康復,等佢可以重新聽得返嘢。

到時好返之後,咁佢就可以彈返結他,鐘意幾時聽歌就幾時聽歌,唔洗每晚得做愛嗰陣先聽到嘢,意味住佢唔再需要合約情人,亦唔再需要晴晴。

今晚有可能就係佢最後一次同晴晴上床。

Alex喺CD架面前左揀右揀,想揀返啲合適嘅音樂嚟陪佢度過同晴晴嘅最後一晚。

至於晴晴喺十分鐘前就已經到左,佢等緊Alex揀出今晚想聽嘅碟。

平時對方兩三分鐘就揀好,唔知點解今日揀左十五分鐘都未揀到。

「你諗唔到想聽咩歌呀?」晴晴行過去拍一拍Alex膊頭,展示手上電話問。

Alex望住晴晴點一點頭。

晴晴睇下個CD架,幫手揀埋一份。

佢揀左一隻Pink Floyd嘅專輯《Animals》,佢拎住唱片,指一指個CD封面,向Alex表示提議聽呢隻。

Alex望左一眼,諗左幾秒後搖搖頭,示意今晚唔想聽呢隻。

晴晴跟住又揀到另一隻,係日本樂隊MONO嘅《Hymn to The Immortal Wind》,但對方都係搖搖頭,覺得今日唔啱聽。

「竟然連成日聽嘅Post rock都唔話啱聽?」晴晴自言自語,繼續幫手揀,隨手揾到一隻粉紅色封面嘅CD。

「不如聽呢張啦?個封面顏色咁鮮艷,應該會好聽。」晴晴打字同Alex講。

Alex拎上手望一望,呢張係台灣樂隊Deca Joins嘅專輯《浴室》,封面以粉紅色為主調,上面有好似家居模型之類嘅圖案。

呢張CD買左返嚟佢好似只係聽左一次,印象中都幾好聽,佢問晴晴:「你想聽呢張?」

「係呀,我印象中你好似都無聽過呢隻,咁不如就一於揀呢隻啦。」

Alex思考一陣後,決定聽取晴晴建議,聽呢張來自台灣,粉紅色封面嘅CD。

房內燈光被調暗後,二人訓上床,Alex伸手入對方件衫入面撫摸探索,並溫柔親吻對方條頸。

晴晴自己脫去身上嘅衣物,主動去錫對方條頸,並且由條頸一路錫上耳仔。

橫掂都係最後一次,不如嘗試放開自己,享受埋同Alex最後一齊嘅時光。

Alex呆左一下,無估到對方會咁主動同咁投入。

晴晴輕輕嘅親吻,令Alex耳根發紅,情慾高漲,而男方隻手則越摸越落,由女方大髀內側,摸到敏感嘅私處。

「啊…」晴晴喺耳邊低聲發出「啊」嘅一聲,下面開始慢慢變得濕滑。

隨後佢地剝曬衫褲,赤裸地喺床上相互愛撫。

女方喺男方身上留下唇印,男方又喺女方白滑軟熟嘅36D乳房上留下指印。

二人喺感覺最熾熱一刻,肉體相結而合。

Alex用返平時常用嘅傳教士姿勢,進入晴晴嘅身體。

「啊…」晴晴輕咬下唇,臉頰潮紅。

Alex將下體頂最深入處,隨即拎遙控開著唱片機。

音響隨之播放專輯嘅第一首歌《一去不回來》。

呢首歌不斷重複同一句歌詞:

「你會不會一去不回來
我在煙裡等你。」

晴晴聽到歌詞,不由自主將自己代入左歌曲入面嘅嗰個「你」。男主音重複唱住呢句歌詞,理工佢諗到自己聽日入院,有可能真係一去不回來。

咁即係,今晚同Alex講嘅唔係再見,而係永別。

聽左半首,突然佢有種想喊嘅衝動,然而卻唔想喺Alex面前喊。

就喺眼淚好似準備要流出嚟嗰刻,佢起身成個人攬住Alex,擰歪面將個頭伏喺對方其中一邊膊頭。

兩人雙擁而坐,形成一個面對面觀音坐蓮嘅姿勢。

Alex停左落嚟,一時間唔識得反應。

幾秒之後佢feel到膊頭濕濕地。

「你…無嘢呀嘛?」Alex開口問。

晴晴努力止住眼淚,細聲話:「無嘢…」

Alex唔知發生咩事,佢停喺度無郁,等到第一首歌播完,就提議話換姿勢。

一嚟希望由奇怪嘅氣氛轉換返到正常,二嚟係因為晴晴「砸」到佢對腳痺曬。

佢地之後就轉左用狗仔式。

Alex喺潤滑嘅陰道裡抽插左五分鐘左右就射精,而同之前一樣,射完好快下面又硬返。
Deca joins
等到
終於忘記你的時候你出現在我的夢裡
希望唔好sad end...
佢又想轉返用剛才嘅傳教士姿勢,於是就叫對方擰返轉正面。

昏暗微黃燈光之下,Alex望住晴晴,發現對方下巴附近有一細點晶瑩嘅水珠。

佢不以為然,伸手輕輕為對方抹去,佢以為係汗水,無諗到呢啲其實係晴晴嘅眼淚。

美妙動人嘅樂曲在播放,Alex擺動腰軀,向前抽送。

「啊...啊...」晴晴分開雙腳,迎合對方每一下衝撞,嘴裡不時發出呻吟聲,慢慢仲越嗌越大聲。

Alex聽到誘人嘅聲音,固然之好興奮,但係同時都覺得奇怪,奇怪晴晴點解今日咁唔同,好似變左第個人咁,比之前唔尋常嘅佢更加唔尋常。

不過都嚟到最後一日,Alex唔諗咁多,只想好好享受當下嘅性愛同音樂。

佢用好慢嘅速度,一抽一插,心入面唔知點解無端端,有種抗拒射精嘅念頭。

佢好想插耐啲,唔想咁快射,就算有射意都照忍住,問題係有時越係想持久啲,就越容易早射。

喺成隻碟三十六分鐘播完嘅同時,佢終於都忍唔住,喺晴晴體內射出精液。

除左自己高潮之外,晴晴亦都達到高潮

其實第二次Alex都搞左半粒鐘先射,時間都算正常,只係佢仲想再插耐啲,再耐一啲...

射完一刻,即代表Alex同晴晴嘅合約正式結束。

雙方著返衫後,Alex就將提早準備好嘅支票交俾晴晴,面額總共十八萬。

「多謝。」晴晴袋好支票,打字並微笑表達感謝。

晴晴嘅反應係Alex意料之外,佢以為對方收到咁大張支票,肯定笑到見眼唔見眼,無諗過卻只係微微一笑。

「你聽日幾點飛去英國呀?」晴晴用電話問。

「晏晝四點半機。」

「呢個鐘數我要返工,睇嚟送唔到你機啦,咁喺度我祝你治療成功,早日康復啦。」

「多謝,希望承你貴言。」

時間都差唔多十二點,晴晴拎起手袋話:「時候唔早,我走先啦,費事阻你休息。 」

Alex望一望個鐘,打字並揮手講再見:「咁你都早啲返去休息,再見。」

晴晴笑一笑,打字同對方講:「哈,你唔應該講再見,如果你再見到我,咁咪代表你未好返,仲需要合約床伴,你應該調返轉講,講唔好再見先啱。」

Alex諗左幾秒,覺得晴晴好似講得都有道理,對對方講:「Bye bye。」

晴晴點點頭,揮手道別,轉身打開房門。

剛踏出一步門口,就見到豆豆經過,佢抱起貓仔:「豆豆,我要走啦,以後我可能陪唔到你玩,你會掛住我架可?」

「喵~喵~~」豆豆嗲左兩下。

「哈哈,我都知道你會掛住架啦,第日有時間我肯定嚟探你架。」晴晴愛不惜手撫順豆豆身上嘅毛。

一陣之後,佢先放返貓仔落地,擰返轉面,拎出電話面對面發短訊俾Alex:「你記得同我好好照顧豆豆,知唔知呀?」

坐喺床邊嘅Alex面向門口嘅晴晴,回覆話:「知啦,我會帶埋佢過英國,到時等我返嚟之後,你得閒就過嚟探下佢囉。」

「咁就好啦。」晴晴笑一笑,然後離開,喺Alex視線中消失。

呢一刻Alex望住晴晴離去嘅背影,忽然有種若有所失嘅感覺。

以前佢從來未試過有呢種感覺,就算係之前相處一年嘅合約床伴完約,佢都無覺得有任何留戀,亦無任何不捨。

今次係第一次,第一次唔捨得。

佢再摸一摸膊頭位置,回想起頭先濕濕地嘅感覺。

依家先諗到,啱先晴晴會唔會係喺佢膊頭上喊?

但係點解要喊?係因為唔捨得?定係因為解約?

Alex諗左成晚,都判斷唔到晴晴喺佢膊頭留低嘅,究竟係咪淚水。

而心中若有所失嘅感覺亦一直延續到第二日啟程去英國。

坐上飛機,喺地球另一邊等緊佢嘅係希望。

至於另一邊廂,晴晴終於搞掂入院手續,正式接受治療。

接下來,佢所面對嘅係絕望。
早抖,聽日繼續
辛苦啦樓主
睇到我有啲想喊
晴晴8000蚊有得住獨立屋都唔揀 返去住5000蚊租既劏房
差3000真心差好多... 同埋alex都無需要佢嘅地方
樓豬你要晴晴一個人面對好殘忍
我個心好撚痛呀!
點解開始有bad end mood
樓豬應承咗唔bad end 㗎
多幾千蚊多好多架啦
樓主你個監獄故我都有睇
我認得巴打,嗰陣個故黎黎去去得幾個人留言,巴打就係其中一個
好想睇alex好翻扮未好,去搵晴晴翻嚟
你唔好迫我寄刀片阿

如果樓主你寫死晴晴 你唔會再有運行
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞