《只有做愛的時候我才聽得見聲音》

1001 回覆
450 Like 11 Dislike
啲角色名都係求其改
火燒人同月亮陰暗面兩隻album,真係聽極唔厭
唔好sad ending呀!
樓主可摸以定期更新歌單
你推薦啲indie好啱我胃口,愛是惟一真係小正
介紹你聽埋the wall呢隻碟都好正
今晚我整合下
留名
晴晴唔好有病呀
因為樓主我今日走去聽pink floyd
樓主可唔可以pin歌單
次次睇完文都要碌翻上去揾
有咩問題
擺喺Alex間房嗰支係木結他,可以用嚟彈《Wish you were here》,除此佢需要多一支電結他彈另外兩首歌。

下晝佢叫晴晴車佢出市區,到琴行買左支電結他,連埋音箱同Pedals,並用書房作為練習室。

普通人喺屋企練結他,為左唔嘈到隔離鄰舍同屋企人,多數都會戴住耳機彈或者喺屋企人出曬街嗰陣先彈。

Alex就唔同,佢住嘅係獨立屋,隔離屋相隔一段距離,只要閂曬門窗,佢鐘意幾時彈,開到幾大聲個音箱都好,都唔會有人投訴。

依家設備已經齊全,只要套上飛機杯,咁佢隨時可以開始練嘢。

問題係佢拎住個飛機杯,個心好驚一笠落去又抽唔返出嚟,腦海一想起之前被逼打左十六個鐘頭飛機嘅慘況,佢碌jer就軟曬,硬唔起嚟。

晴晴吸塵前見到Alex揸住個杯喺度發吽哣,到吸完塵之後,對方都仲係好似舊石咁,坐喺度發呆,一個音都未彈過。

佢行入書房問:「你仲未開始練嘢嘅?」

「今日我狀態唔係幾好,都係唔練住。」

Alex打完段字,放低個飛機杯,想動身離開。

晴晴就拉佢坐返低,並提醒話:「提提你,今日係星期日,你禮拜五就要去排練,加埋得唔夠一個禮拜時間練,如果你唔加緊練習,肯定練唔曬三首歌。」

「三首歌唔係好多,聽日練都未遲。」

「趁有時間你應該練多啲練熟啲。」

「知啦,聽日先練啦。」

「睇你個樣,你唔係想縮沙下話?」晴晴問。

「唔係想縮沙,我只係驚笠完個杯之後除唔返。」Alex回覆。

「都話你唔用超過三個鐘就唔會有事,最多我幫你計時啦。」

Alex諗左一諗,輸入文字話:「你幫手計時?」

晴晴點點頭。

「咁你全程幫手睇住時間,一夠鐘就提我除左個杯,O唔OK?」

「得嘅,橫掂我都做曬啲家務。」

Alex心諗為安全起見,打算都係用一個鐘試下先。

佢叫晴晴留喺度幫手計時,夠鐘就立刻提佢除低個杯。

晴晴表示明白後,轉身行開。

Alex拉住佢,問:「你去邊呀?」

「迴避下嘛,等你笠好個杯我先入嚟,費事喺度望住,搞到你唔好意思啦。」

晴晴隔左十五分鐘再返入書房,但對方仍未套上飛機杯。

佢問:「仲未搞掂?你係咪太耐無用,唔記得左點笠入去?」

Alex唔係唔識用,而係呢個飛機杯帶俾Alex嘅痛苦經歷,真係令人「提不起莖」。

無辦法之下,佢試下叫晴晴幫手,睇下對方可唔可以幫佢「起到機」。

「要我幫手?呢啲唔係要你自己嚟架咩?」

「係就係,只但係我雙手如果掂過潤滑劑,就唔可以掂弦線,因為咁樣會令到啲線好易生鏽,所以我就想你幫下我。」Alex求其作個藉口話。

「Um…」晴晴唔係太願意。

「你唔幫我咁算啦,反正我本身都唔想應承Priscilla,比起彈結他,依家嘅我都係啱打golf多啲。」

大熱天時,出面成個火爐咁,晴晴一聽到話出去打golf,未被太陽曬都已經出汗。

為左唔出去暴曬,同埋都想幫Alex重拾真正喜歡做嘅嘢,佢捱義氣幫對方一次。

「我幫你一次咁多,以後你自己諗辦法。」

「無問題。而你要做嘅好簡單,先幫我chok硬下面,然後笠個杯落嚟,咁就得啦。」Alex講解一次。

晴晴拉埋書房啲窗簾,等房間無咁光,然之後佢倒少少潤滑油落手,身體挨近Alex,伸手進入對方褲浪,輕輕觸碰男人那話兒。

Alex瞇埋眼,深呼吸一口氣,盡量唔去諗個飛機杯,亦嘗試唔去諗嗰十六個鐘痛苦嘅經歷,專心感受女方嘅觸碰。

晴晴其實淨係識上下上下咁chok,然而佢掌心嘅溫度加上溫柔嘅摩擦,令「軟尺」漸漸變「直尺」。

見Alex下面變硬,晴晴拎起飛機杯,慢慢套落去。

當入曬之後,就細細力㩒一下杯頂上嘅開關。

「啊!!!」突然Alex大叫出聲。

個杯開著左,就用極快速度上下摩擦佢條嘢,導致佢痛到要嗌出聲。

佢拿拿臨將飛機杯嘅速度較返慢。

呢個飛機杯同真正嘅陰道有99%相似,有內外兩層,裡面嗰層包住Alex下體,上下摩擦移動,外面嗰層就有防震裝置,個杯自己郁緊嗰陣,防震裝置會抵消左個震動。

因此就算裡面chok得幾快,外面睇落個杯都係紋絲不動。

同埋就算有時爽得滯射左都唔怕,因為外面嗰層仲有個裝精液嘅小容器,用嚟接收射出嘅精液。

飛機杯正以不快不慢嘅速度刺激下體,讓Alex產生同做愛時相似嘅性刺激,佢嘅聽覺因而逐漸恢復到接近十成。

呢刻嘅佢可以彈結他了。
四萬字達成,Alex歌單暫時整合:

MONO 【Hymn to the Immortal Wind】

The Jesus and Mary Chain 【Darklands】

Thud 【Floret】

Pink Floyd 【Wish you were here】【The Dark Side of the Moon】

tfvsjs 【Equal Unequals to Equal】

先知瑪莉【My fake true love】

愛是唯一 【愛是唯一】

A New World If You Can Take It【 ANWIYCTI】

單曲:
Arctic Monkeys【Mardy Bum】
The Stone Roses【Made of Stone】
真係好好睇
好有畫面又好溫馨,角色刻畫又有深度
最重要係樓主係有music taste
以前鐘意過叫laura嘅女仔,性格同故仔入面嗰個幾似

留名追落去
屌我都好撚鍾意Mary see the future
身材似唔似
pin咗鳥
多謝支持
試下聽埋其他
呢個關乎後面劇情,所以唔劇透住
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞