iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (17)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我上網睇左好多review
得出既結論係

Mpb使用地方有限制 但做到既野無限制 (relatively)
Ipad Pro 使用地方無限制 但做到既野有小許限制

即係ipad取代唔到電腦
但佢冇電腦咁煩複 又做到大部份function
同埋ipad抱住個mon咁操作個feedback好直接

所以我有desktop打機有mbp去旅行都入左部
正!好彩未買logi folio
得11吋?
chrome remote desktop係咪唔support magic keyboard
scroll 唔到 但公司又只係俾裝chrome remote 唔俾用jump
老實講 用過好多logitech iPad keyboard

多數都係厚 重 花巧嘢多 但用多陣就壞
俾你講一講想買返舊款apple smart keyboard
之前用過Logitech for 10.5 pro 果個keyboard

一開始係好用既(不過又唔可以放大髀用)之後一年都冇就壞埋

之後Logitech出咩 iPad keyboard 我都不了
冇得用jump可以放棄用ipad remote
得佢夠update咩新野都support
smart keyboard + mouse 最好用
8月尾直係等到頸都長
應該會早小小嘅見airpods早咗幾日
之前係灣仔電腦城買過張,用一個幾兩個月,筆頭就蝕晒
今次轉Elecom睇下點
iPad pro除咗原廠殼有冇推薦
暫時考緊JTLEGEND 定 moshi好,唔想用淘寶野
我覺得教畜好需要入返部ipad,用電腦教書拍片會想死
最後揀12.9 wifi 128gb
買完15分鐘就收到email
而家打算買elecom mon貼 & logitech slim folio pro
Airpods 到咗 但枝pencil 同ipad都未出貨
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞