iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (17)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
冇買magic?
air應該就出新,話曬出咗年半。pro就出咗幾個月,有排都未出新啦。
利申 air3 用家訂咗pro
買左Logitech slim folio pro
雖然重少少不過佢個keyboard 連套包嗮4隻角無咁易跌爛
同埋比起Apple smart/magic 多排function keys對我黎講方便左
我冇留意佢保護程度因為back to school 個keyboard都有平
其實真係睇你自己著重d咩,我份人比較論盡成日跌iphone
我個keyboard case 1000有找,當初都有諗過magic因為始終Apple 自家出品不過嫌太貴同埋無protection
我一野課左12.9 Pro + Magic Keyboard
宜家發覺好驚條邊會撞花, 有冇超薄殼可用濕鳩貼去保護條邊?
apple care
Rich
講真 用咩case / 唔用case 都好, Apple Care+ 真係抵買

八百幾買個保險玩兩年
爆MON要加幾多?
二百幾
直接換翻新機
如果買埋Apple ge keyboard同 Apple Pencil,連佢哋都包埋

但有無限件accessory幾時買?
仲有冇ipad pro 9.7 可以裝smart keyboard嘅殼賣
周圍都冇貨
IPAD打速成真係好唔方便
想買magic keyboard但因為咁有少少卻步
有冇速成巴絲分享下
你自己鍾意

加嘅理由:
加咗有事可以平啲整
Pro機壞咗要整都幾貴
平時仲可以粗用,撞凹咗都唔覺痛

唔加嘅理由:
iPad 唔同iPhone,唔係咁多人邊行邊用
多數喺固定地方用,少機會爆mon/人為損壞

利申加咗
漏咗樣好重要嘅
延長至兩年保養
仲可以保埋你嘅pencil 同keyboard
簡字無得記位,跟據你選字習慣唔同位,要望一眼先簡,有時要用手選字,又唔可以shift選字
Student card 個名要同你張單一樣
佢淨係要 學生名 同 學校名
可以 hide 左張 card 嘅 Student ID、相
講漏左,仲有 Expiry date
所以用學生/屋企人個名加sid收貨就得
Apple ID係咪可以用返自己黎reg

以前都用自己apple ID買
好似都冇試過入一部吉嘅機落apple ID/apple care
去門市買佢通常都問
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞