iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (17)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
但Macbook 唔可以拆出嚟當tablet喎,其實用法唔同係咪可以直接比較?
但係好簡單 如果你想拎1部機出街

你會拎一部1.3kg iPad Pro
or
1.3kg MacBook Pro ?

當然1.3kg iPad Pro 比起MacBook可以remove keyboard case, 用途彈性高好多
ipad pro一個差一次電算正常?
一日睇一套戲大約個半鐘
睇youtube1個鐘
寫文件幾個鐘
咁如果 Macbook pro滿足到你所有用途,咪買macbook pro 囉

我無macbook pro,iPad Pro滿足晒所有要求,咁加keyboard本身就係強化佢打字嘅性能

如果你有macbook pro,純粹買部iPad Pro娛樂,其實連keyboard都唔駛買啦

如果比我揀買,我都會買iPad Pro,因為本身做嘢都唔用得私人電腦,主要for 娛樂用。有咗iPad之後已經好少開電腦,所以唔會諗買macbook。
如果我有Macbook Pro ,我諗買iPad Air都夠用
如果air 有12.9 同 usbc, 即衝
其實唔駛爭,最近有鬼佬喺ipadpro 裝左macos
不過要official 行到macos 既ipad 最快可能都要等2021年底/甚至2023年部ipad
再唔係,iPad裝app remote mac mini
想買部黎去旅行執相, 同埋炒股用
打機就睇下個期有冇GAME吸引啦

買部11" PRO會唔會好浪費?
上一部已經係MINI 2 封塵中
有冇人升左iOS 14 beta
說好的 YouTube 4K呢
好似要oled mon先有
iPhone 有iPad 冇
iPhone 做主力機唔敢升哎
不過佢新版接電話介面同FaceTime 好用好多
我都係youtube,炒股,pro 12.9。
絕對好用
keyboard個part我覺得要買輕的smart folio,因為你唔用cover好易花,用mon貼又會哂左
你用smart folio都會花架
加塊玻璃貼我又唔覺好大分別
係,我都花左
我都15 16緊magic keyboard定keyboard folio
請問下大家會點樣選擇12.9/11寸
揀咗11吋 想方便拎出街同返工用 同埋本身有macbook air
你咁樣嘅使用頻率係一日差一次?
平平地2手folio,包你無後悔
我覺得本身有手提電腦的話就簡folio,無就magic
粗用係咪air好d
其實bts優惠 如果用緊2018或之前既ipad
直上ipad pro 2020 真係好抵
但好怕彎mon
經常擺大脾 床 粗用
apple care有8折
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞