iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (17)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
我兩樣都有
買左magic之後冇再用folio

雖然本身唔係成日用keyboard,但有個trackpad隻手唔洗嚮個mon畫來畫去,輕鬆好多
用緊12.9“, 咩背囊咁帶,果d重量唔算得d乜
其實back to school係咪門市買/收貨時候show學生證就得
有冇巴打用緊LTE版
係咪普通nano sim/clubsim esim上到網就得?
之前好似話要開特別plan/ipad sim

諗緊有冇需要出LTE
而家ipad mini用緊iphone hotspot
有時都幾煩同連唔到
如果只係普通睇YouTube/Netflix/俾阿媽玩下無聊遊戲
係唔係Air都夠做
本身有MacBook air做文件野
買最平嗰隻iPad都夠做啦
用緊air 3想升pro
如果賣咗部air 加錢換部二手pro
抵唔抵屌
諗緊11 定12.9好
Same 之前帶15mbp去旅行就係覺得重
471 VS 641 grams
想問ipad pro有埋magic keyboard打速成都只可以禁右制去下一頁?
同埋I PAD PRO裝唔到openvanilla?
Online 買 email 驗證

門巿買得教育價,唔會送AirPods
edu.hk email?
唔係用@xxx.edu.hk
係會email 問你攞學生證明
係咪搵個人有student ID card scan一scan就得
望一望囉,又唔會scan嘅
咁其實搭個學生/屋企人send佢地學生證就ok
我頭先好似誤解咗
門巿:望你張卡,冇bts
Online bts:yes,你影相/ scan完覆返apple
都係嘅
本人就容許家長幫仔女買,證明都係隨機 check
不過唔好濫用啦,幾年前都係啲學生買完嘢即刻放出去搞串晒
大家冇咗bts幾年
都係,濫用到遲早冇埋/再加辣
買平機差價,當賣埋airpod都係幾百一千
搞到真正學生都難買就唔好
就容許
岩先去門市睇過 12.9加magic keyboard 係重過一部mba
絲打決定買11" ?
岩岩求其豐澤睇得11", 未對比到12.9
應該係11
但門市11同12.9都冇貨 得1tb 8月頭至中先有
係喎 原來官網都係要8月
我依家11’開心使用中
貪佢夠輕我加個keyboard folio 已經夠做
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞