iPad Pro 2018 & 2020 用家討論區 (17)

1001 回覆
4 Like 1 Dislike
pro先啱啱update 2020 ver, 仲想點出新
所以要買pro個啲咪唔使再考慮囉
有冇爸打可以分享下
好似推遲到下年年初先有mini led iPad Pro update
mini led應該測試緊,傳2021上半年出
我嗰部冇嘢喎
咩價位
係咪彎左
你係2018定2020
New iPad 同 iPad 4 差半年
6000以上走唔甩
咁貴邊個買
舊機唔減,新機加價
iPad Pro X 64gb starts at HK$6999
屌, 上個禮拜門市買左, 做左大水魚
大把人買 冇錢買返air mini ipad
Pro都係7000幾
一直都講緊 7 月 9 日有 back to school
但唔知點解前幾頁個個講 back to school 都有負評
同埋 New iPad 同今代 Pro 好似,都係 CPU不變而只有 GPU 加強左 (當年 graphics 都叫 double 左 for retina, 今日只係勁 10%)
關於下半年 iPad line up, 我諗都可能會有 non MiniLED 的 Pro, 類似 iPad 3->4 咁只 upgrade CPU 而冇咩其他新野

首先,3月果部的 update minor 到太似一部過渡期的機,Apple 成日 J iPad 效能領先業界,我諗冇理由會比 iPad 粒 CPU 落後 iPhone 2代成半年掛 (09/2020 vs 03/2021)

另外,Air 3 已經用緊 A12, 再 update 就應該係 A13 (唔期望會用 A14),但 A13 單核都勁過 A12Z,即係 Air 一 uodate 基本上就會勁過 Pro

不過以上只係我諗法,同出面傳緊的 10.8" iPad/下年出 MiniLED iPad Pro 完全唔夾,吹下水 only
出新pro而家都冇咁既產能
14日過左
有冇人知iPad version to walk in有冇貨
iPad Pro
我反而看得出貨慢唔係產能問題,今代 iPad pro 除左 LiDAR鏡頭之外都唔算新野,2018 都冇產能問題,冇理由 2020有。而且如果係產能有問題,用疫情做擋箭牌唔出 2020住都得喇

相反,Apple 一向就 renew product 先會出貨慢,因為避免儲左批死貨喺手
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞