[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
想問下打完last boss之後係咪可以繼續解任,定係直接入二周目/追加劇情
2個都得
追加劇情獨立分開
請問有冇人可以講我聽我爭嗰朵花叫咩名、邊度有

多謝晒呀

多謝🙏🏻 連登有愛竟然有人答仲要咁快
地圖左下角有個洞,之後有任務要
終於試左XB2
岩岩打完梅勒芙,第三章開始要向北面走
中間遇到啲怪打勁耐,未打完又黎多幾隻,打到死都未打完
咁樣係正常 ?
咁我係應該避戰先,頭先有個支線要救路人
打打下又黎左兩隻鷹,完全唔夠打
依個比較稀少,夜晚先執到
去秘境應該易拎D
110 hr終於爆機

第一次玩RPG,個故可以急轉直下再扭轉,扭完再扭又扭再扭,然後去到ending又扭多一次
伏線由第一章玩到最終章度度都有舖痴撚線

下面劇透
Xenoblade 傳統
新手地圖有啲超高lv怪周圍走
打唔贏正常
等我玩完XB1果堆任同有名怪之後,準備好再入XB2
之後如果再出XBX就perfect池
XB2睇口味
我就2集都超鍾意
XB2 視乎你鍾唔鍾意少年熱血類型動畫
個人覺得尋找樂園呢個目標好模糊,動機不明,過一排已經唔係好記得劇情,簡簡單單去復仇易入口易明得多,容易代入
近排重玩先醒番起,因為打仗同巨神獸死亡,陸地愈來愈少,主角先想去樂園(見焰之前已經有提過)。不過唔係重打都唔記得。
你玩二週就會見到勁多伏筆
內有XB2劇情
土地不足個問題又幾切身,遲下去睇片煲多次個劇情先
最近打完XB1 後都重煲緊XB2 劇情,
你會發現XB2既伏線真係一早鋪好晒,
而黃金伊拉都好完美咁補返晒XB2 既位。

我睇緊呢條片,佢將所有過場動畫都CUT得好流暢。
https://youtu.be/inzMpPH1d2M
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞