[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
哦... 機神界0個段我太鐘意首戰鬥音樂,打哂全地圖所有怪,所以完全無level唔夠呢回事。6級以上其實已經打唔中,唔洗講10級
第2集訓旅館咪有得降
爆機前得中央工場既王城係有難度。
爆機後如果用無限轉倒流來打,最緊要都係打得中同唔好反噬死。基本上晶石準備好就無問題。
新手請教。

想請問隊員之間(唔計修爾克)要升羈絆,
係咪只能靠戰鬥同送禮?

因為平時「主控」修爾克嘅情況下,
「接」同「完成」任務後,
都會有一個「出陣中」嘅隊員同修爾克加心心,
不過用其他角色做「主控」,
就似乎唔會喺「接」同「完成」任務後同隊友加心心,
感覺好蝕咁...
接同完全任務時,主控會隨機同其中一個有出場既隊員加好感度。唔一定要主控男主角。
新玩未熟,咁我再試真啲,謝謝
大後期如果要升哂所有人既好感度,都係靠打一隻有睡眠反噬既冠名怪(8x級),靠主控不停叫醒其他隊員來升好感度。3-4個鐘應該升哂,所以唔洗話太過太過在意。
原來可以咁,唔該你

我家陣玩到有件𡃁妹,要我show到兩個女角色好好關係先解到任,想快解就要用好多道具而我又唔知啲道具珍唔珍貴
日後會用到既道具,佢應該有未來視話你知,同埋會係道具旁邊有「!」。其他既都可以隨便用。不過,呢個任務都無咩特別獎勵,可以慢慢清。有時限/2選1既任務旁邊會有個鐘仔,o個堆可以優先清。
P牌投唔到 比鳥人一票先
想問col6 d料係咪得上網搵 唔升對主線同支線會唔會好大影響
Colony 6復興進度同萊因第4性格仲有卡露娜第5性格既支線掛勾,但無拎到爆到機。另外仲會多一堆shop賣中後期裝備(非最強)。同主線劇情基本上無關。
我盡做 但要搵堆材料真係好煩
依個再全面d,入面重有其他方面既攻略
http://xenoblade.ffsky.cn/colony6reconstruction.htm
唔該哂巴打
係呀獎勵唔吸引但個任務一直清唔到覺得督眼督鼻

利申:強迫症,平時都容忍唔到電話通知唔清
冇得降wo
剩係可以升
無記錯係二週先得。
識野
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞