[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
屌你老母黑豆肝搵極都搵唔到
唔想被劇透唔想追太多post
反而我幾鍾意解支線任,變相既問題係解太多任lv太高切菜咁切
但好處係超過敵人5lv唔會被襲擊,行地圖唔洗隻隻怪都開片浪費時間

正如教學所講望住牽伴圖慢慢變大,人物之間關係慢慢變化係幾有趣
尤其係知道另一個地方既人同其他地方既人有關聯,果刻會下意識去諗返佢到底係邊個做過咩、咩性格etc

咁正既JRPG真係相逢恨晚
打boss先較返lv就得 平時要周圍行就一定keep住高lv
你地玩第1同第2集中後期有冇依個問題
前期支線做太多 lv 高過同章節d 怪5~7lv
搞到推主線都唔敢打路邊d 怪
但係裝備/技能個d 又要打怪先升到
第二集仲要冇得降lv
搞到好尷尬
有劇情嘅支線係有趣
但最慘係有一半嘅支線係d冇故事嘅討伐收集任
爆機後搵大仙人換係最快嘅方法
如果你爆機後仲係7X LEVEL,你可以去接左推番皇都既任務先。雖然係打8x怪,但level差6級內其實打得到,而且會跌最強中型裝蘭斯洛德既部分。再唔係,最強重型既王者系列,大部分都係巨神胎內既冠名怪會跌,可以去打左先。
有幾條支線印象深刻,紅色粉團子之迷、料理對決同皇都既戰神文化研究。
唔係講笑, 我真係唔覺XBX係垃圾
單係地圖同機甲都J咗我百幾粒鐘
我恨不得佢快D出2講埋個故事
D演出食晒屎不了
除左櫻花亂舞,迪雷西亞無雙同維達變第二型態擺pose
有邊段係睇得上眼
依D對我係小問題, 執執佢囉
如果你係為左復興殖民地6,應該係唔會miss。記錯就sorry
Post game最重要晶石:敏捷上升、雙重攻擊、轉倒時間延長、全減益抗性、反噬防禦、夜間命中。其他+力+以太都係小事
放異度1 歐洲限定版
https://t.me/saiHahah
Chapter 17係憐光之地應該有海恩塔可以換夜間命中5,都差唔多+40%嫁啦
果堆任賺錢多,收集任你唔鐘意打又可以搵人交換,唔覺有問題
通常一入新map附近就有人比任你隻隻怪打幾隻,探險順手清任係ok的
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞