[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
成個party 87-89lv
去邊度刷上99lv好?

強迫症解支線上左癮
買左p5s都未玩
Sor隔左一段時間冇玩
灰燼洞係17章後開左新區域,有個位有10幾隻90頭既蜘蛛(慈悲天窗?附近),最後刷level/AP/SP都係0個度最快。
進度差唔多,打埋皇宮堆任就去打巨人同鳥人遺跡

王都D支線任會唔會多左D...
陰公 enel出左個tier list 菲奧倫連結技太爛成為黑點
我仲幾鍾意用佢
佢連唔到榮光未來同連鎖機率/攻擊上升,真係差啲。仲要最強腳無洞...扣分有道理
冇計 不過有菲奧倫開連鎖攻擊真係好快 可能因為咁先會咁樣削弱
我諗最重要係唔可以俾佢連到著輕中重裝...
呢個唔好咁快做完,練爆哂羈絆你煉寶珠會好麻煩,會好難煉到300% 拎品質最好嘅寶珠。

有detail嗎thanks
最容易煉到300% 火力,拎兩粒上一級寶石嘅方法,就係用 2 個 80% 嘅同一屬性 用大火去煉。
咁做的話,第一步就要將打怪刷嘅晶石,提煉做單一屬性,例如粒石 係雙重攻擊54% + 以太 上升34%,你會想拎到 分別 係80% 以上攻擊 + 另一個80% 以上 以太力,先可以確保大火係去提升你想要嘅正確屬性。

但係你練爆哂羈絆的話,好大機會個純度會升到一百零幾%,做唔到80% 純度嘅效果。
想問下機神界區,上面個地方點去?行極都行唔到去接任務
真係怕,留卡露娜同力奇唔好升就得。其他儘升都無所謂。
第2個風位可以噴上去
之後行到尾係邊邊滑落去
後日談最尾去邊到練等好
唔夠lv打支線
Thx巴打

終於過咗關
劇情好過2,但完嗰陣冇2咁感觸
我仲要禁錯左正皮
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞