[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
未爆機、未爆後日談,掛住刷lv
所以挑戰mode未開放材料交換。

enel幾時出奶媽攻略呀。
個個主角輸出都好高,唯獨奶媽真係後期出唔到場,個垃圾天賦
點去
好似搵到入口但不斷跳樓死,入唔到
定係有第二條路行
一留完言就入到,無嘢喇
跳樓都要有技巧
Rex 得個熱血,思想無深度打到尾都無乜成長過已經唔掂啦
難聽d講係幼稚,尤其放響xeno系列
黃金伊拉個阿戴爾仲寫得好過佢
Shulk 從初期個覺悟到最尾個對白已經唔同層次
1劇情好過2係公認架啦,實在係無得傾
仲有2就話未上樂園都估到je,1點估到真係天材
Rex 15歲
Shulk大幾年 18歲
每次話Rex 幼稚我都會想問咁多位成熟既大人係序章既情況未有任何冒險成長會寄幾多錢比鄉下
再講真係幼稚既話後面應該諗都唔諗太好啦我來駕駛

利申先入為主鍾意1多d
其實玩完哂1之後,我都覺2好玩d,無論戰鬥系統同故事。不過地圖1靚d,2太低清。
可能我太耐冇玩2 對rex最深印象都係奶野 條女救場 再奶野 另一條女救場咁loop幾次
2代係尷尬居多
2章燃唔起
4章唔鐘意鐵甲萬能俠冇feel
5章衝出去搶制唔成變送死
6章妮亞唔好話贏一下都打唔中那來的自信去救
終章唔夠遠,不如話激戰完壞鬼左用唔到仲好

同一代比好多都冇羅緝簡硬黎既feel
仲有其實一開始我幾唔鐘意聖杯呢種叫法,係伊拉解釋番係滅既中二病算好d
大場面黎講
開頭就直升LV50好爽
dunban係坦定輸出???
第二集係咪第4章可以開始刷神劍?
係咪刷KOS-MOS 先好d
唔洗刷住
你會好痛苦
有core先試下抽
用倒地流(要裝倒地威力同埋倒地延長) 基本上如果隻怪冇倒地抗性係可以輕鬆壓LV過
估唔到而家仲有人打XB2
推返個po出嚟先

異度神劍2 / 異度神劍2: 黃金之國伊拉 集中討論區(6)
https://lih.kg/827856
仲刷緊挑戰模式
第7人
#melialivesmatter
其實呢個po應該要變xb集中討論區
基本上1,2都傾d
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞