[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
好似係怪黎?
quote錯

14章巨神界中上層已經五星晒,係班低層人類麻煩
姐係未同晒npc傾偈
Npc係咪得早晚更
朝9晚9
直頭拖
DQ11同XB同樣都要玩過百小時
但DQ11係好有動力去玩
XB比支線搞到玩下停下, 流暢度大減
唔係啦
有d人係出3,4粒鐘
am5-8
又有d am8-12
係....所以我6個鐘6個鐘咁tune時間....
森林點check佢係咪炎熱天氣
睇野超朦
會有層蒸氣咁
真係可以全日唔推主線
淨係解支線
所以我都盡快推主線落2周目慢慢玩
仲有開地圖

之前靠藍色導航線去check,一直唔識分
有故事個啲都幾得意
最煩真係討伐任同素材任
map我睇wiki開
去晒全部checkpoint同景點就會成個地圖show晒出黎
https://xenoblade.fandom.com/wiki/Category:Maps
最慘係有一半冇故事
但你唔做又唔夠星去開其他支線
仲可以靠聽聲
炎熱d雀唔會叫
唔得呀,啲羈絆幣你一周目拎唔哂就永遠拎唔齊
一周目最多255個幣,98個係升lv 拎,淨返157隻精英怪,刷齊就拎足255。

刷唔齊的話,你就算落下周目刷齊157隻精英,你一周目打漏嘅精英,少咗嘅幣唔會補返比你

所以我卡一周目勁耐,打某啲章節要特別小心,Miss咗隻怪,個save就可以掉得。
仲有d砂元素會變晒90幾lv
打到咁認真又無癮,我留返精力玩下其他fame好過
直頭拖
DQ11同XB同樣都要玩過百小時
但DQ11係好有動力去玩
XB比支線搞到玩下停下, 流暢度大減
真係可以全日唔推主線
淨係解支線
所以我都盡快推主線落2周目慢慢玩
唔得呀,啲羈絆幣你一周目拎唔哂就永遠拎唔齊
一周目最多255個幣,98個係升lv 拎,淨返157隻精英怪,刷齊就拎足255。

刷唔齊的話,你就算落下周目刷齊157隻精英,你一周目打漏嘅精英,少咗嘅幣唔會補返比你

所以我卡一周目勁耐,打某啲章節要特別小心,Miss咗隻怪,個save就可以掉得。
打到咁認真又無癮,我留返精力玩下其他game好過
本身如果係二周目可以彌補所有遺憾,真係一早爆機入二周目

問題個幣一周目得255個,唔夠砌到個最強組合。
之後每周目都只係得157個幣,想係最少周目到湊夠幣用到啲強力性格真係幾煩。除非你好有心,爆主線七次,用speed run 速度,玩主角一刀流去秒哂啲近嘅精英,湊夠999個幣,就點配性格都得。
中央工廠6樓點上?
推主線就得?
驚帝都爆左之後就上唔到
殺哂啲精英先,其他都可以下周目拎返,羈絆幣唔得
啫係要殺曬啲精英先上到
但啲任務好似已經做曬
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞