[Switch] 異度神劍 終極版 Xenoblade Chronicles DE (3)

1001 回覆
4 Like 2 Dislike
王座正後方有道暗門
感謝巴打
升滿左牽絆 分離雖然難做左 但唔分都可以先堆過百再用兄妹直接升滿300% 同埋煉單項最勁係比達+萊恩
因為所有野都可以靠菜刀隊或者dot隊黎打 卡露娜自己奶量過剩但拉低輸出 所以中後期開始就唔會用佢
我主力係 第7人/Shulk+Dunban+Reyn
因為小梅可以站樁輸出+nonstop輸出
一開始上雷, copy雷
之後就上毒放毒上冰放冰上火放火
上完dot就上雷放雷再copy雷放雷
打完毒冰火三個dot CD完又放過
全程DOT無停過, 你自己連一步都唔洗行
其他野交比下人做就得
仲可以分血俾隊友後再自己抽血...
即係自己手控梅利亞?
有時啲怪唔係要用蒙納多啲技打咩?
同埋冇咗預知能力

我成日覺得可以唔用主角呢個setting好奇怪
2未爆機前都唔可以換走焰
手控其他角都會有預知能力
要打有靈氣既boss先改用主角
有時索性照用小梅但小心D姐
梅一定要自己控,AI控會變弱智
前期其實幾難用,要去到識放毒先輸出大又唔怕draw aggro
中後期屈chain就得,三次紅art再放冰/毒就差唔多收工
chain完可以反射/飛踢,或者直接kite到完場
咁樣打就算有lvl差都唔係好怕
nopon戰隊動畫又嘈睇得多又悶,畫面太歡樂膠化戰鬥
YouTube啲人越級打怪係咪靠裝勁??
一開始都諗住刷到全s
依家打左80幾個鐘 第9章開始頂唔順
快手爆埋機打黃金國算
好cute cute 好正喎
個招其實好廢
梅天生太少血,水元素同其他元素比又差咁截
後期d招學齊基本上唔會有位比呢兩招
靠勁珠, 特別要靠粒晚上命中LV6, 無佢唔洗打
自己合唔合到?
係一定要靠自己合
靠交換最多攞Lv5
lv4定lv5可以搵npc換,但係lv6命中就要打 105lv 機神兵boss,刷素材,再寶珠合成用300% 熱力煉lv6出嚟。lv6 一粒就50% 到最大值。
無記錯
200%就出到LV6
300%係出兩粒
200% lv6 唔係最大值,例如力量上升lv 6 會得返78
300% lv6 一定會係最大值,你會有2粒 lv 6 力量上升100。
所以點都要上300%,搵主角同基友 高羈絆就比較容易達成。
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞