『薪火post』BNO 續期資訊(84) 頂置有最新資訊

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
HMPO有開工

Hong Kong Watch. 吹雞眾籌呀,快啲捐錢

https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020
舊果張都得
都可以攞多張寄
[已睇doc但仍然求解]

各位大大
填online application時揀左issuing authority係UKPA,UKPS,IPS,HMPO
然後佢就冇當我係UK first adult passport咁申請
其實應該係填Others 唉

如果就係唔駛副簽+交齊簡單3寶就得(舊bno/身分證/護照)
本身我都好懷疑 後尾發現原來自己填錯左

一失足成千古恨
諗起如果要補交又要再寄真係好麻煩

有冇清係過來人遇過相同情況?
係咪一定會彈返轉頭話要補交文件?副簽、父母有關文件等等
定係其實冇所謂 可以無障礙地繼續proceed 最後成功續到呢?

真係好想快啲搞掂bno呢壇野
感謝
唔係先入先做架?
btw唔該哂你
比咗錢就睇頂置寄比HMPO
要補副署會通知你
交左錢 限6星期內要寄到去?
係啊
thanks 巴打
請問醫院出嘅出生證明書可以當出世紙用嗎?
我搵唔到由香港生死註冊處出嘅出世紙...
想問下有冇巴打試過Upload張證件相上去
佢Result話Good 但係頭頂D頭髮會比人Cut走左?
變左唔係一個full picture咁
原圖係冇問題 頭頂上面仲有留空位咁
我怕佢之後又叫我重新影過Upload又晒時間
畀140補出世紙啦
有事佢會叫你影過張
淡定啲
我都係咁
唔理啦,寄左佢要嘅野先
請問醫院出嘅出生證明書可以當出世紙用嗎?
我搵唔到由香港生死註冊處出嘅出世紙...
畀140+140補出世紙啦
同路人
咁你係寄左未㗎清?
只係想有得一次過搞掂就諗住一次過搞掂咁解
廢事一陣又跟黎跟去
冇巴打有同樣問題
fedex同我講話hmpo收左速遞
但入番hmpo 網check application history
都係未更新

真係慢慢等
睇頂置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞