『薪火post』BNO 續期資訊(84) 頂置有最新資訊

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
想問副簽份表email寫細階定大階
同埋副簽人工作地址太長要點
黐孖筋,寫住capital letter都問既
如果我有朋友10年無見,但仲有fb聯絡,俾我見到佢要副署,我實幫佢手!曾經經歷過呢啲一定義不容辭,最緊要俾人知,唔係點知要幫手?呢啲時勢要續完全明白,無需顧慮亦唔需要講乜多謝。最緊要係續咗之後,見到其他人要幫手,主動幫返人就得了。我相信好多bno尤其係最近續嘅都會咁做,藍絲除外!

唔好俾咁多籍口自己,我不斷俾信心你,你就不斷打沉自己!可能就係要搵第一百個,咁你咪早啲搵齊99個幫唔到嘅,第一百個先會出現幫手㗎嘛!既然好耐無見,問吓無妨,可能從此又多返個熟朋友,點知啫?有咩會輸?無!唔通突然變做仇人?最多咪唔覆!
我其他都大階
零零舍舍email寫慣寫錯左
想問下 因為我唔想比正本文件驚會唔見而比副本佢
想寫信解釋點解唔提供正本
個封信有冇範本可以參考
睇左DOCS 好似都見唔到有感謝
普通寫封信啫,簡單解釋返就得啦,一般寫封信除咗啲必要格式,內容隨心㗎咋,格式網上大把啦。
應該寫出界定加紙
同埋想問埋 地址證明 想用報稅表 但佢除左地址其他全部都中文
係咪唔係咁好
我都係一次過寄三份,同一時間一齊收到email話收到
無所謂啦,過期都唔會再續
睇頂置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞