『薪火post』BNO 續期資訊(84) 頂置有最新資訊

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
批咗未先?批咗都正常嘅!你預一星期左右內收第二份。
HM office冇update過Status 所以唔知
報告番
我果份2號簽收琴晚凌晨updated
你係咪同家人一齊寄?有機會其中有人未完成批核,可能有嘢補,或者咨詢緊副署人,都會返咗文件先,等所有人搞掂就同時批出。
有冇人知office 收左件到office update status 大約要幾耐?
我用fedex 6月5日話office收左件
但HM office 今日仲email黎話我未寄文件
好驚

If you've already sent them

If you sent your documents in the last 4 working days, ignore this email. We'll let you know when we have them.
咁我驚寄失嘛
或者太多文件亂左唔見左
睇置頂啦
唔睇就肯肯定寄失咗啦
睇置頂
但係依個case 唔係已經過左4個工作天啦咩
咁你又有冇睇置頂?
人哋話使命必達!穩健尤如親自運送!都仲要驚?速遞都驚,咁難怪咁多人覺得寄平郵等如寄失!

太多文件亂咗唔見咗?你寄咗咩?唔係寄埋啲無謂嘢吧!你驚亂咁有無每頁mark pex no先?有做好自己,又驚咩會唔見咗?佢哋見疫區寄嚟,隔離一陣啫,無需大驚小怪,保持冷靜同耐性吧!之後有排你等!
//We are honoured to announce that Lord Patten of Barnes has joined Hong Kong Watch as a patron.

彭定康加盟香港監察成為贊助人

彭定康說:「香港監察致力確保全球會有越來越多人去維護追求自由的香港人。這工作不限於英國,而是全球。」//

SUPPORT Hong Kong Watch URGENT APPEAL HERE 請支持Hong Kong Watch籌款活動: https://www.justgiving.com/campaign/hongkongwatch2020

https://www.hongkongwatch.org/all-posts/2020/6/12/lord-patten-joins-hong-kong-watch-as-a-patron
有啊見到

你的申請文件HMPO簽收後拾肆個工作天內(FOURTEEN WORKING DAYS)更新

你的申請可能要三個月以上(MORE THAN THREE MONTHS)的處理時間

無明確咁講依家環境要等幾耐先簽收當上限係三個月?
你的申請文件HMPO簽收後拾肆個工作天內(FOURTEEN WORKING DAYS)更新
呢個case係咪過咗18歲就申請唔到
巴打比你參考番
我2號簽收 琴晚先update received
section 1(1)
section 1(4)
睇張CERT先
睇來要每頁回一次先得

你的申請文件HMPO簽收後拾肆個工作天內更新

你的申請可能要三個月以上的處理時間
睇頂置
預備好文件 星期一去DHL
9號佢簽收左 預左等半年
還掂無半年都出唔到去
希魔巴嘔血未
睇頂置
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞