『薪火post』BNO 續期資訊(84) 頂置有最新資訊

1001 回覆
6 Like 2 Dislike
我lost 左, submit左lost application,有ref number

之後申請果度click到佢話我係apply passport而唔係first UK passport, 唔洗填父母資料, 有d驚驚地
正常!要乜交乜,交唔到寫信解釋!

我都係同一人簽收
到宜家HMPO嗰邊仲未UPDATE,應該好多人申請,要等一段時間
我今日申請都係咁樣嘅情況嗰邊最後有無覆到你?
係咪無呢段野就可以有歐盟福利?
如果唔係既 有同無都無分別啦
唔使驚照去啦,文件仲交少啲添,放心喎!
其實有人摺兩次話無問題,不過建議盡量全部做A4,同埋唔好摺,反正都用大信封寄。速遞/郵費又唔會平啲。
無關係,bno一向唔係歐盟公民,只不過新證封面無咗eu,咪加返段嘢落去囉。
我當新submit 做first apply 入埋父母果d算,
最多印多張lost application mail寄比佢

但我做完即收到mail request 副簽
朋友好似等左一兩日先收到
想問下你地填副簽果份表果時,問副署人同申請人點識果到應該點填副署人係我爸媽d世交既仔女黎...
系統自動幫你歸類,你係要行新申請.....

根本報lost一定行續證隊,唔使搞咁多嘢,我都唔明你驚啲乜?人哋搵晒舊資料出嚟,咪唔使問咁多交咁多囉,係要搞複雜件事嘅!唉!
「朋友」永遠係百搭嘅!
係,我就係想要藍收到紅既例子
我都係/_\ 我連email都收唔到,但收到SMS佢話未收到我既document
屌真係似
細個時年申請bno,97時13歲
身分證上簽發日期(07-96)
出世紙係established
有無希望
睇DOC
SAR
申請過bno就一定有得續
就係無申請過
想試身分證大法
但又已經過左11歲
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞