不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
Cosme store自己出果款好用!
補妝唔洗用番liquid架
你可以帶muf出街補
出門就用liquid
咁之前政府都係停咗美容院28日 佢就幫我延長28日 但政府未宣布停之前我見爆得咁嚴重已經停咗無去兩三個月 佢就話呢啲無得延期
六月尾過咗期之後佢仲係咁sell我買 話可以將過期嘅放去下次個package到 我話仲係好擔心個疫情都係遲啲穩定啲先再幫襯啦

果排仲係零感染佢地係咁話之後都會無乜嘢架啦 又話佢地每次都會消毒又會次次換床墊
點知過多一個星期就真係開始爆到七彩 好彩無再買

我都明因為疫情搞到佢哋生意難做 我都幫襯咗成年個個月都去 但因為疫情我先停咗唔去 佢地死都唔變通 比返過期果兩次我用
790蚊一次果到都差唔多1600蚊
一諗起有啲sad
搞到我好怕再買package好怕過期
我都勁驚揀錯色 佢成20幾隻色 對住個list都唔知邊隻啱 就嚟懷疑自己色盲
去sephora睇,都係一樣睇到懷疑人生然後放棄咗買
想問下有冇啲咩洗面膏推介
淨係夜晚先用 想洗得乾淨啲
塊面會出油 有暗粒黑頭
用有少少磨砂粒嘅洗面膏會唔會好啲
我第一次買就買錯色,好彩係travel size
後尾試上面就搵到啱自己隻色
如果大家驚唔衛生,可以直接帶自己用開既遮瑕膏/粉底去,再搵返隻最似既色
唔好用咁多磨沙
有冇人會自己蜜蠟脫毛
無呀 本來都想試,但朋友feedback麻麻😞
值! mac我用nc16
盒野d配色好靚!不過我塊面比較粉tone
我覺得冇咁襯,因為盒野暖色
正常黃tone應該好靚好百搭
Obagi 有冇人用
好用 用開c20
唯一唔好係臭橙味
有冇試過C25
前日特價買咗兩支
感覺好OK 有d淡咗印
真係架?我好大個黑眼圈又多眼紋 上網查下先

用過maybelline fit me ,nars 都遮唔到
有興趣夾但係唔知揀咩色
unicharm淺藍嗰隻好用
有無人覺得用free plus個隻洗面奶越洗越多暗瘡
成日都覺得好似洗唔乾淨咁
有無啲咩洗面產品好用
長年個額頭都有啲暗粒 好鞋又出油
但其餘塊面都無咩大問題 係黃左啲
請問有無咩產品推介
幾錢倒
我乾肌 覺得好好用喎
用左3支已經
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞