不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
大家好~想問有冇每日都可以用的洗面產品推介?
要好保濕+同清到粉刺同黑頭
最近保濕d野用極都好似吸唔入咁,平時有用開dmc清黑頭,但我都係用黑頭針刮出離,但會令毛孔大
所以想由洗面做起
我有用開dermacept c10呀,我第一支係萬寧買,第一二星期係會發紅同乸乸地但冇生粒粒

之後繼續用,d印真係去曬但而家用到第三支,已經習慣曬冇咩用
日本obagi同dermacept係一樣會唔會係你個支間舖擺太耐 過期變黃?
有冇人用過ärzt skin 溶解黑頭暗粒精華
想知效果點?
Factiv 嘅精華
呢度好多人都話好用
本地研發 仲係黃店添
其實好睇個人夾唔夾
有時用耐左 慣咗就變得唔好用
我啲頭髮好吸塵
把梳經常有有啲塵垢
自從用左Yvea Rocher 嘅anti pollution
真係做得anti pollution
把梳真係冇左塵垢
洗面短短一分鐘 冇可能做到保濕嫁
可能你要做peeling 用有BHA嘅產品
去左厚厚嘅角質層先
咁用保濕產品先有效
唉 洗頭水仲難買過護膚品
絲打 但去角質個d一星期用一次,每日翻到屋企覺得塊面好污糟 咁用咩洗面好
我明呀 我自己都換過好多次 我想買d抗濕氣的頭髮產品ge
枝精華又無變黃喎
入面係透明 水油質地咁
我依家停用左就無生粒粒
本身諗住退印 點知用完又多左3 4撻印
等我皮膚穩定左再試用下
我油肌 用左paula choice skin balancing 兩日
未知效果
或者你用有水陽酸嘅toner?
洗頭水真係好難買,明明已經買無矽,但都會頭痕。又要物色新洗頭水
廢到仆街 半粒黑頭都溶唔到
咁唔買了 見最近好似幾出名
我都有心郁想試
我係佢未出名之前買 本身都幾期待 點知用哂成枝一粒黑頭都無少到
佢係陳美玲開既牌子,佢有間鋪叫princess house
然後吹到自己係香港總代理(梗係啦佢自己牌子
佢既「官網」都係中文,而且銷售點得香港有
包裝到係瑞士牌子就呃人呃到係lab concept開埋鋪
試下施巴油性洗頭水
之前頭皮敏感 又痕又甩頭皮
試過好多 得呢隻先得
施巴油性洗頭水堅得
以前個頭好快油 搞到係咁甩頭髮 轉左AVALON都覺得唔夠好
轉左施巴油性啲頭髮終於冇咁快油至少KEEP到半日
同埋生返好多頭髮出黎
有冇人有用印度神泥mask? 買左一大樽以為係泥狀 點知係粉狀 有d懶
係咪生疣呀?
覺得無乜用
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞