不規則分享 | 化妝品 + 護膚 39

1001 回覆
8 Like 2 Dislike
淨係記得枝眉筆好貴得好少
畫兩畫就冇哂
勁呃錢
你係咪混油/油皮 係就唔好用卸妝油 戴口罩後亦唔好用太潤既產品
臨訓前沖涼,沖之前洗面,沖完就搽野
用卸妝奶/gel
1028?
我通常都Selfridges 買
平n多
朋友睇中醫就話子宮唔好 下巴易生暗瘡
試過係隔離post咁講 比人大量負評
有人話關牙膏事 睇你點睇啦
絲打你想夾洗面定落妝啫喱?
你可以去cosme store試下質地睇下先 因為我覺得佢枝洗面唔知係咪無香精定點
有啲臭臭地
我已經係夏天都會乾到甩皮嗰啲嚟㗎啦喎
可能真係人夾人??
用緊Caudalie葡萄籽雪芭保濕面霜
唔lup 我覺得夠潤
搭單問埋 乾肌用戴埋口罩會唔會甩?
呢排成日甩哂啲粉 塊面一行行
一直都係沖涼個時洗埋面,沖完就揸野
點解唔吹頭
有冇人係極乾肌?可唔可以分享下用緊咩products特別係face cream
目前用左半年FAB 一開始掂,幾個月後開始唔太掂,唔夠保濕,但佢已經係我用過最好嘅,Cruel好多人話笠,但我搽完幾mins就覺得dry 補搽幾次都係咁
我係 夏天個鼻都會甩皮
用緊Ipsa toner>流金水>clarins double serum>ipsa乳液>clarins面霜
可以試下clarins 面霜 袋鼠花個隻 好潤
宜家咁樣ge routine 就唔會甩皮
thx ching 我去睇下
我反而得鼻冇野,臉其他地方同頸有啲位都成日甩皮,同埋唔知點解夏天好似仲dry過冬天,但我冇曬亦冇吹冷氣
流金水你覺得有咩特別
成日覺得成支水咁
個名改到好把炮睇成份唔覺得有乜野特別出眾
但個樽係好靚嘅
想知大家有無推薦嘅台灣精華液
我覺得都幾保濕 唔會抹完好似無抹過野咁
通常化妝前我會抹下 個鼻就無咁易甩皮
不過有啲人話無感覺
想問下大家有冇眉粉同眉gel推介
吹水台自選台熱 門最 新手機台時事台政事台World體育台娛樂台動漫台Apps台遊戲台影視台講故台健康台感情台家庭台潮流台美容台上班台財經台房屋台飲食台旅遊台學術台校園台汽車台音樂台創意台硬件台電器台攝影台玩具台寵物台軟件台活動台電訊台直播台站務台黑 洞